Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Joga za hrbtenico

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789619434802
Dodaj v primerjavo
Cena 29,00 €

Knjiga Joga za hrbtenico je praktični vodič za vse ljudi, ki želijo biti zdravi in živeti harmonično življenje. Opisane vaje izvirajo iz obsežnega vadbenega sistema Joga v vsakdanjem življenju, ki ga je avtor Paramhans Swami Maheshwarananda zasnoval na podlagi tisočletja stare jogijske tradicije in ga prilagodil ljudem moderne dobe. Jogo lahko vadi vsakdo: star ali mlad, zdrav ali bolan.

Dodaj na seznam želja

Joga

Osem stopenjski sistem vadbe so preizkusili zdravniki, učitelji joge, fizioterapevti ter številni ljudje s težavami v hrbtenici, ki so potrdili njegove pozitivne učinke. Vsaka od vadbenih stopenj učinkuje na celo telo tako v smislu sprostitve, pretegovanja in krepitve. To pomeni, da tvori vsaka posamezna vadbena stopnja glede na način delovanja popolno, zaokroženo celoto, v kateri se odraža celovito učinkovanje jogijskih vaj.

Vendar pa se posamezne vadbene stopnje med seboj razlikujejo glede na težavnostno stopnjo. Predpogoj za izvajanje vsake nadaljnje vadbene stopnje je občutek za lastno telo ter izurjenost mišic, ki ga vadeči pridobi z izvajanjem predhodnih vaj.

Izvajanje vaj vsake posamezne stopnje traja približno pol ure. Program vadbe je zasnovan tako, da od vadečega ne zahteva daljšega vadbenega časa, zato je primeren tudi za tiste, ki so zelo zaposleni. Za osebe z akutnimi bolečinami v hrbtu je sestavljen poseben vadbeni program.

Prav tako je zasnovan dodatni vadbeni program, ki se izvaja na stolu za vse tiste, ki vaj ne morejo izvajati na tleh ali pa želijo premore na delovnem mestu izkoristiti za vadbo. Na koncu vadbenih stopenj se nahaja razvrstitev vseh jogijskih vaj glede na njihove glavne učinke na posamezne dele telesa.

Tako si lahko vsakdo izbere tiste vaje, ki učinkujejo na določen del telesa, ki za posameznika predstavlja problematično področje. Pri tem je potrebno postopati v skladu z vadbenimi stopnjami.

Vzroki za bolečine v hrbtu se le redko nanašajo samo na en del telesa, zato prinaša vadba v skladu z vadbenimi stopnjami celovitejše učinke.

Knjiga ni zasnovana kot »samozdravljenje« določenih bolezni temveč kot preprečevanje bolečin v hrbtu. Ko pa so bolečine v hrbtu že prisotne, se je vedno treba posvetovati z zdravnikom ali s terapevtom.

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Joga za hrbtenico
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Joga za hrbtenico

Cena 29,00 €