V vrečki ni artiklov.
Joga za hrbtenico

Joga

Osem stopenjski sistem vadbe so preizkusili zdravniki, učitelji joge, fizioterapevti ter številni ljudje s težavami v hrbtenici, ki so potrdili njegove pozitivne učinke. Vsaka od vadbenih stopenj učinkuje na celo telo tako v smislu sprostitve, pretegovanja in krepitve. To pomeni, da tvori vsaka posamezna vadbena stopnja glede na način delovanja popolno, zaokroženo celoto, v kateri se odraža celovito učinkovanje jogijskih vaj.

Vendar pa se posamezne vadbene stopnje med seboj razlikujejo glede na težavnostno stopnjo. Predpogoj za izvajanje vsake nadaljnje vadbene stopnje je občutek za lastno telo ter izurjenost mišic, ki ga vadeči pridobi z izvajanjem predhodnih vaj.

Izvajanje vaj vsake posamezne stopnje traja približno pol ure. Program vadbe je zasnovan tako, da od vadečega ne zahteva daljšega vadbenega časa, zato je primeren tudi za tiste, ki so zelo zaposleni. Za osebe z akutnimi bolečinami v hrbtu je sestavljen poseben vadbeni program.

Prav tako je zasnovan dodatni vadbeni program, ki se izvaja na stolu za vse tiste, ki vaj ne morejo izvajati na tleh ali pa želijo premore na delovnem mestu izkoristiti za vadbo. Na koncu vadbenih stopenj se nahaja razvrstitev vseh jogijskih vaj glede na njihove glavne učinke na posamezne dele telesa.

Tako si lahko vsakdo izbere tiste vaje, ki učinkujejo na določen del telesa, ki za posameznika predstavlja problematično področje. Pri tem je potrebno postopati v skladu z vadbenimi stopnjami.

Vzroki za bolečine v hrbtu se le redko nanašajo samo na en del telesa, zato prinaša vadba v skladu z vadbenimi stopnjami celovitejše učinke.

Knjiga ni zasnovana kot »samozdravljenje« določenih bolezni temveč kot preprečevanje bolečin v hrbtu. Ko pa so bolečine v hrbtu že prisotne, se je vedno treba posvetovati z zdravnikom ali s terapevtom.

9789619434802 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/j/o/joga-za-hrbtenico.jpg 9789619434802
29 EUR 2021-11-01 Zaloga: Na zalogi

Joga za hrbtenico

Joga za hrbtenico Paramhans Swami Maheshwarananda

Terapevtske vaje z vajami sproščanja in dihanja

Knjiga Joga za hrbtenico je praktični vodič za vse ljudi, ki želijo biti zdravi in živeti harmonično življenje. Opisane vaje izvirajo iz obsežnega vadbenega sistema Joga v vsakdanjem življenju, ki ga je avtor Paramhans Swami Maheshwarananda zasnoval na podlagi tisočletja stare jogijske tradicije in ga prilagodil ljudem moderne dobe. Jogo lahko vadi vsakdo: star ali mlad, zdrav ali bolan.
Cena: 29,00 €

Podrobnosti artikla Joga za hrbtenico

ISBN 9789619434802
Leto izdaje 2018
Število strani 264
Dimenzije 23,5 x 16,5
Vezava Mehka vezava
Izdal DNM
Avtor Paramhans Swami Maheshwarananda

O avtorju Joga za hrbtenico

Paramhans Swami Maheshwarananda

Paramhans Swami Maheshwarananda

Paramhans Swami Maheshwarananda ali na kratko Swamiji se je rodil v Rajasthanu v severozahodnem delu Indije, od leta 1972 pa živi in dela v Evropi. Svoje življenje je posvetil nesebičnemu delu za vsa živa bitja. Dolga leta se je seznanjal z zahodnjaškim načinom življenja in s problemi moderne civilizacije. Dodobra je spoznal prekletstvo zahodnjakov: psihosomatske posledice napačnega načina življenja, stres, strah pred življenjem, duševne bolezni. In tako je v skladu z izvirnim naukom joge oblikoval celovit (holistični) sistem z imenom “Joga v vsakdanjem življenju”, ki je namenjen modernemu človeku. Indijski guru je svetovni popotnik in poznajo ga v mnogih državah: v Avstriji, Nemčiji, Sloveniji, Italiji, Švici, na Madžarskem, v vseh republikah bivše Jugoslavije, na Češkem in Slovaškem, V Veliki Britaniji, Kanadi, ZDA, Avstarliji in Novi Zelandiji.

Več o Paramhans Swami Maheshwarananda

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Joga za hrbtenico

Oglejte si tudi