KNJIGA MESECA - svetovna uspešnica Moč Zemlje + GRATIS dostava:)

V vrečki ni artiklov.

Joseph Murphy

Joseph Murphy je bil rojen na Irskem. Obiskoval je jezuitsko šolo, vendar se je že kmalu odločil za selitev v Ameriko, kjer je imel več možnosti za raziskovanje idej in pridobivanje novih izkušenj. Posvetil se je farmaciji in bil uspešen lekarnar. Prevzela so ga različna azijska versta, ki jih je poglobljeno začel študirati, odpotoval je v Indijo. Po vrnitvi v ZDA je ustanovil svojo lastno cerkev, njegova nedeljska predavanja je poslušalo več kot 1.500 ljudi. Da bi dosegel zainteresirano poslušalstvo izven zidov cerkve, je začel z izjemno odmevnimi in poslušanimi tedenskimi radijskimi oddajami z več kot milijon poslušalcev.

Joseph Murphy

Joseph Murphy (20. maj 1898 - 16. december 1981) je bil irski avtor in duhovnik za Novo misel, predan v božanski in religiozni znanosti.

Joseph Murphy se je rodil v Ballydehobu na Irskem. Pridružil se je jezuitom. Bil je vpisan v Narodno šolo in je bil sijajen učenec. Spodbujali so ga k študiju za duhovništvo in joseph Murphy je bil sprejet za jezuitskega seminarja. Vendar se je, ko je dopolnil svoja najstniška leta, začel spraševati o katoliškem pravoslavju jezuitov in se umaknil iz semenišča. Ker je bil cilj Josepha Murphy-ja raziskovanje novih idej in pridobivanje novih izkušenj - cilja, ki ga ni mogel zasledovati na Irskem, kjer prevladuje katolik - je družino zapustil in se preselil v Ameriko. V New Yorku je Joseph Murphy najprej postal farmacevt. Pridružil se je cerkvi ozdravljivega Kristusa (del cerkve božanske znanosti).

Joseph Murphy ni mogel sprejeti vseh misli ortodoksnih. Svojo vero v moč človeškega uma in možganov, mir in meditacijo je ustvaril sam. Hindujske ideje o ljubezni, veri, željah, notranjem miru so oblikovale njegove misli. Nato je Joseph Murphy skušal te ideje širiti po vsem svetu, njegove ideje so bile po vsem svetu sprejete. Njegove knjige so postale najbolj prodajane. Joseph Murphy je učil ljudi, kako sprostiti svoje notranje energije možganov, da bi pridobili spretnost in uspeh.

Murphy je potoval v Indijo in veliko časa preživel z indijskimi modreci, se naučil hindujske filozofije. Pozneje je s hindujskimi ideologijami oblikoval novo cerkev v Ameriki.

Sredi 40. let prejšnjega stoletja se je Joseph Murphy preselil v Los Angeles, kjer je spoznal ustanovitelja religiozne znanosti Ernesta Holmesa, Holmes pa ga je leta 1946 posvetil v religijsko znanost. Srečanje s predsednikom združenja za božansko znanost Erwinom Greggom je pripeljalo do prerazporeditve v Božansko znanost in leta 1949 je postal duhovnik Los Angeles Bovine Science Church.

V naslednjem desetletju se je Joseph Murphy poročil, na Univerzi v Južni Kaliforniji pa je doktoriral iz psihologije in začel pisati.

Potem ko je njegova prva žena umrla leta 1976, se je poročil z duhovnico za božansko znanost, ki je bila njegova dolgoletna sekretarka. Svoje duhovništvo je preselil v Laguna Hills v Kaliforniji, kjer je umrl leta 1981. Njegova žena, dr. Jean Murphy, je še nekaj let nadaljevala z duhovništvom.

Dela Joseph Murphy-ja: Moč vaše podzavesti, Vaša neskončna moč obogateti ...

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani