Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Julijske Alpe - Osrednji del

Na zalogi
SKU
9789616870429
Dodaj v primerjavo
Cena 29,90 €

Vodnik Julijske Alpe: osrednji del zaključuje zbirko enciklopedičnih vodnikov po Julijskih Alpah, ki jo sestavljajo še Južni del, Skupini Jalovca in Mangarta ter Zahodne Julijske Alpe.

Dodaj na seznam želja

Julijske Alpe

Vodnik je zasnovan enciklopedično, tako da so opisani vsi vrhovi določenega območja in vse markirane poti, po možnosti oziroma po potrebi pa tudi brezpotja in neoznačene poti, ki omogočajo pristope na vrhove brez markacij.

V vodniku so najprej opisana vsa izhodišča s kratkimi opisi dostopov do njih. Opremljena so s podatki o nadmorski višini, lokaciji in smereh, v katere se lahko od tam napotimo. Sledijo opisi posameznih podskupin gora. Skupaj jih je šest: skupina Prisojnika in Razorja, Martuljška skupina, skupina Triglava, skupina Triglavskih jezer in Fužinskih planin, pokljuške gore ter Mežakla.

V osrednjem delu Julijskih Alp stoji najpomembnejša slovenska gora, naš najvišji vrh Triglav. Tako nam je pomemben, da ga imamo v nacionalnem grbu in da se naj vsaj enkrat v življenju želi povzpeti skorajda vsak Slovenec, vsekakor pa vsak slovenski planinec.

Vodnik obsega Julijske Alpe od prelaza Vršič na zahodu pa vse do Komne in Krnskih jezer na jugu. Na severu oziroma severovzhodu ga omejuje Sava Dolinka, na jugu Sava Bohinjka z Bohinjskim jezerom ter Komna in na zahodu Soča.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616870429
Leto izdaje 2019
Število strani 224
Dimenzije 13,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Planinska zveza Slovenije
Avtor Roman Tratar
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Julijske Alpe - Osrednji del
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Julijske Alpe - Osrednji del

Cena 29,90 €