Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

K rešitvi usmerjena psiho

Na zalogi
SKU
978-961-7050-78-3
Dodaj v primerjavo
Cena 26,90 €

Insoo Kim Berg in Scott D. Miller v svoji knjigi o k rešitvi usmerjeni psihoterapiji, ki se je v zadnji četrtini dvajsetega stoletja razvila v ZDA in se do danes razširila po celem svetu, na človeško topel in navdihujoč način opišeta terapevtski pristop, ki je uporaben za obravnavo široke palete psihosocialnih problemov in duševnih motenj, ne le zasvojenosti.

Dodaj na seznam želja

Zasvojenost

Zaradi široke uporabnosti knjiga ne bo dobrodošla le psihoterapevtom, psihologom, svetovalcem in coachem, temveč tudi vsem, ki poskušajo pomagati s pogovorom. Terapevtske tehnike, ki so predstavljene z obilico kliničnih primerov, so uporabne v različnih kontekstih psihosocialne pomoči.

Čeprav izgleda k rešitvi usmerjeni način dela preprost, se ga ni enostavno naučiti, ker postavlja pod vprašaj medicinski model zdravljenja zasvojenosti. Neločljivo je povezan z razvojem postmodernizma in narativnih pristopov, za katere je značilen premik od individualne k relacijski, interakcijski in kontekstualni perspektivi ter od patologije k salutologiji, uveljavljanje aktivnejše vloge terapevta, premik težišča obravnave s klientove preteklosti na sedanjost in prihodnost, opuščanje velikih teorij, kot je bila psihoanaliza, na račun večjega upoštevanja razlag vsakega posameznega klienta, predvsem pa prizadevanje za klientovo opolnomočenje v vlogi soustvarjalca terapevtskega procesa in ključnega akterja terapevtske spremembe.

Namesto stare predstave, da je terapevt podoben junaku na belem konju, ki rešuje svoje kliente, se kot glavni heroj v doseganju terapevtskih sprememb pokaže klient. Zato je knjiga lahko spodbudno branje tudi za (potencialne) kliente oz. uporabnike terapevtskih storitev.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7050-78-3
Leto izdaje 2020
Število strani 429
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Insoo Kim Berg, Scott D. Miller
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:K rešitvi usmerjena psihoterapija
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

K rešitvi usmerjena psiho

Cena 26,90 €