Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu

Na zalogi
SKU
9789616005654
Dodaj v primerjavo
Cena 15,00 €

Rak na debelem črevesu je zelo povezan z našo prehrano. Knjiga odgovarja na vsa vprašanja o tem raku in prehrani zoper njega ter navaja obilico praktičnih nasvetov in receptov.

Dodaj na seznam želja

Da bi zmanjšali tveganje obolenja za rakom na debelem črevesu, je vredno vzeti v roke to knjižico. Rak debelega črevesa se navadno razvije iz polipov. Te ima v debelem črevesu trideset odstotkov vseh ljudi, ki so stari petdeset let, pri sedemdesetih pa jih ima že vsak drugi človek. Seveda se iz vsakega polipa ne razvije rak in tudi če se, za to potrebuje kako desetletje. Torej imamo kar veliko možnosti, da se tej bolezni, ki je med raki na drugem mestu, za rakom na prsih in prostati, izognemo.
Iz knjižice Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu izvemo, kdaj moramo preventivno k zdravniku, da nam pregleda debelo črevo in odstrani morebitne polipe, in kaj moramo storiti sami, da se bolezni izognemo. (Register raka RS)
Avtorica poudarja pomen prehrane, razlaga o pomenu vlaknin in maščob. Čudežne hrane seveda ni, a je s smotrno prehrano mogoče storiti zelo veliko. V desetih "korakih" nas pouči o uživanju sadja in zelenjave, še posebno o kapusnicah, o ribah in maščobnih kislinah omega-3, o rdečem mesu, polnovrednih žitih, vitaminih, o telesni dejavnosti.


Odlika knjige je, da ne "straši", marveč odpira oči, kako je mogoče dobro jesti in pri tem ohranjati zdravje. Ne našteva le živil, temveč ponuja celo vrsto receptov za pripravo okusnih jedi, ki so hkrati tudi zaščita pred rakom debelega črevesa in danke. Škoda bi bilo ne prebrati in ne upoštevati te prijazne knjižice, napisane z namenom, da se ne pridružite vse večji skupini bolnikov, ki večinoma niso storili nič, da to ne bi postali. Če boste knjižico podarili, boste morda storili več kot si lahko predstavljate.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616005654
Leto izdaje 2007
Število strani 192
Dimenzije 12,5 × 19,5
Vezava Mehka
Izdal Ara
Avtor Elaine Magee
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu

Cena 15,00 €