V vrečki ni artiklov.
Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu

Da bi zmanjšali tveganje obolenja za rakom na debelem črevesu, je vredno vzeti v roke to knjižico. Rak debelega črevesa se navadno razvije iz polipov. Te ima v debelem črevesu trideset odstotkov vseh ljudi, ki so stari petdeset let, pri sedemdesetih pa jih ima že vsak drugi človek. Seveda se iz vsakega polipa ne razvije rak in tudi če se, za to potrebuje kako desetletje. Torej imamo kar veliko možnosti, da se tej bolezni, ki je med raki na drugem mestu, za rakom na prsih in prostati, izognemo.
Iz knjižice Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu izvemo, kdaj moramo preventivno k zdravniku, da nam pregleda debelo črevo in odstrani morebitne polipe, in kaj moramo storiti sami, da se bolezni izognemo. (Register raka RS)
Avtorica poudarja pomen prehrane, razlaga o pomenu vlaknin in maščob. Čudežne hrane seveda ni, a je s smotrno prehrano mogoče storiti zelo veliko. V desetih "korakih" nas pouči o uživanju sadja in zelenjave, še posebno o kapusnicah, o ribah in maščobnih kislinah omega-3, o rdečem mesu, polnovrednih žitih, vitaminih, o telesni dejavnosti.


Odlika knjige je, da ne "straši", marveč odpira oči, kako je mogoče dobro jesti in pri tem ohranjati zdravje. Ne našteva le živil, temveč ponuja celo vrsto receptov za pripravo okusnih jedi, ki so hkrati tudi zaščita pred rakom debelega črevesa in danke. Škoda bi bilo ne prebrati in ne upoštevati te prijazne knjižice, napisane z namenom, da se ne pridružite vse večji skupini bolnikov, ki večinoma niso storili nič, da to ne bi postali. Če boste knjižico podarili, boste morda storili več kot si lahko predstavljate.

9789616005654 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/k/a/kaj-naj-jem.jpg 9789616005654
15 EUR 2021-12-03 Zaloga: Na zalogi

Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu

Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu Elaine Magee

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 75 zlatnikov = 0,75 €.
Rak na debelem črevesu je zelo povezan z našo prehrano. Knjiga odgovarja na vsa vprašanja o tem raku in prehrani zoper njega ter navaja obilico praktičnih nasvetov in receptov.
Cena: 15,00 €

Podrobnosti artikla Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu

ISBN 9789616005654
Leto izdaje 2007
Število strani 192
Dimenzije 12,5 × 19,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Ara
Avtor Elaine Magee

O avtorju Kaj naj jem, da odženem raka na debelem črevesu

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).