Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kaj pa, če so krivi hormoni?

Na zalogi
SKU
9789617106411
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Občasno se vsem zgodi, da nenadoma postanemo utrujeni ali potrti, da nas mučijo prebavne motnje, težave s kožo ali celo nespečnostjo. Te težave so včasih samo prehodnega značaja, tako da se stvari hitro zopet spravijo v red, včasih pa vztrajajo in nam močno grenijo življenje. Takrat začnemo na veliko raziskovati, kaj je narobe … Kaj pa, če so krivi hormoni? Dragoceni vodnik, s katerim boste zdravje vzeli v svoje roke.

Dodaj na seznam želja

Hormoni

Hormon ni organ, zato ga prostim očesom ne moremo videti. To je molekula oz. kemična snov, ki s kroženjem po krvnem obtoku pride do oddaljenih ciljnih celic. V našem primeru zato lahko rečemo, da endokrini sistem deluje kot mreža z dobro urejeno notranjo komunikacijo. V človeškem telesu je več deset različnih hormonov, ki so vključeni v številne procese kot so glikemija, krvni tlak, presnova, reprodukcija, rast, puberteta, menstruacija, nosečnost, menopavza, andropavza, presnova (delovanje organizma), razvoj mišic, spolnost, spanec. Ampak s tem včasih tudi pretiravajo! 

Hormoni so pravzaprav na delu v vseh obdobjih našega življenja, včasih v naše dobro, včasih pa tudi ne – pomislite samo predmenstrualni sindrom, mozoljavost, izgubo ali pridobitev telesne teže, izpadanje las, prekomerno poraščenost, depresijo ter sladkorno bolezen, hipertenzijo, holesterol, osteoporozo, bolezni ščitnice, različne vrste rakov.  

V tej knjigi nas bo zanimalo predvsem sledeče:
Kakšni so simptomi in opozorilni znaki ter katerim boleznim jih pripisujemo?
Ali so določene težave odvisne od starosti? Kakšno vlogo imajo pri tem naši geni?
Ali obstaja kakšen način, s katerim lahko spodbudimo ali obrzdamo naše hormone?
Ali za boljšo kakovost življenja lahko poskrbimo sami?
In kateri so tisti zloglasni motilci endokrinega sistema, ki so nevarni za naše hormone?
Kako prepoznati in se izogniti tem kemičnim snovem, ki jih organizem ne pozna in ki škodujejo zdravju ter povzročajo različne vrste rakov, deformacije zarodkov in težave z rastjo?

Čaka nas torej ogromno dela, zato vam knjiga za začetek predstavlja 18 najpomembnejših hormonov, ki jih morda poznate po imenu, medtem ko njihova vloga in vpliv na naše življenje ostajata skrivnost.  

• Ščitnični hormoni, spolni hormoni, hormoni, ki vplivajo na spanec, zadovoljstvo, apetit, rast … Spoznajte vseh 18 hormonov, odgovornih za vaše dobro telesno in čustveno počutje. 
• Odpravite se na potovanje po svojem telesu in odkrijte njegovo delovanje, ki ga uravnava kot ura točen mehanizem. 
• Prepoznajte endokrine motilce, ki rušijo vaše hormonsko ravnovesje. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617106411
Leto izdaje 2020
Število strani 235
Dimenzije 15,0 x 22,5
Vezava Mehka
Izdal Hiša knjig
Avtor Caroline Balma-Chaminadour, Emmanuelle Lecornet-Sokol
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kaj pa, če so krivi hormoni?
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kaj pa, če so krivi hormoni?

Cena 24,90 €