Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kaj vedo rastline

Na zalogi
SKU
9789616861724
Dodaj v primerjavo
Cena 19,90 €

V resnici rastline ves čas opazujejo svoje okolje. Vidijo, ali se jim približujete. Če stojite nad njimi, to vedo. Vedo celo, ali nosite modro ali rdečo srajco. Vedo, če ste prepleskali svoj dom ali če ste njihove lončke prestavili z ene strani dnevne sobe na drugo.

Dodaj na seznam želja

Rastline vedo

Seveda rastline ne »vidijo« v podobah kakor vi ali jaz. Rastline ne morejo razlikovati med rahlo plešastim moškim srednjih let z očali in nasmejano deklico z rjavimi kodri. Vendar vidijo svetlobo na mnogo načinov in barve, ki si jih lahko mi samo predstavljamo. Rastline vedo, ali je zelo malo svetlobe, kot na primer od sveče, ali je sredina dneva ali pa bo sonce vsak trenutek zašlo za obzorjem. Rastline vedo, ali svetloba prihaja z leve, desne ali od zgoraj. Rastline vedo, ali je druga rastlina zrasla čeznje in jim zastira svetlobo. In rastline vedo, kako dolgo so prižgane luči.

Vemo, da rastline oddajajo vonj, ki privlači živali in ljudi, vendar tudi rastline vohajo, zaznavajo svoje vonje in vonje sosednjih rastlin. Vedo, kdaj so njihovi plodovi zreli, kdaj so njihovo sosedo porezale vrtnarjeve škarje ali kdaj jo žre požrešen hrošč; vse to zavohajo. Nekatere rastline lahko celo razlikujejo med vonjem paradižnika in vonjem pšenice. Ampak rastline tudi okušajo. Pa tipajo in slišijo. Celo vedo, kje so. Kaj vse si zapomnijo rastline?

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616861724
Leto izdaje 2018
Število strani 211
Dimenzije 12,5 × 19,5
Vezava Mehka
Izdal Ara
Avtor Daniel Chamovitz
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kaj vedo rastline
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kaj vedo rastline

Cena 19,90 €