Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kako je biti jaz?

Na zalogi
SKU
978-961-93096-2-9
Dodaj v primerjavo
Cena 20,00 €
Dodaj na seznam želja

Knjiga Kako je bit jaz na posrečen način celostno predstavlja problematiko Aspergerjevega sindroma (AS). Prvič so v eni knjigi zbrani tako osebna izpoved staršev in osebna izpoved otroka (z mnogo ilustracijami), kot tudi medicinska opredelitev in terapevtsko ovrednotenje doživljanja družine, ki se sooča s to motnjo.
Najprej spregovori otrokov oče; približa nam svojo stisko ter sočutje do otroka, ranljivost na odzive zunanjega sveta, pregorelost staršev ter neverjeten pogum pri sočanju z otrokovo diagnozo.
Simpatični osrednji del knjige nas popelje v svet otroka z AS, ki želi pripadati, je radoveden ter se želi vključiti v svet odnosov, vendar na zelo svojski način. Skozi pretanjeno oblikovano zgodbo se lahko zelo močno vživimo v svet otroka, za katerega marsikdo v "realnem življenju" trdi, da je brez notranjega sveta, da je prazen, brezčuten in neobvladljiv. In prav to je največja vrednost tega dela; odpiranje sveta,ki je sicer za navadne ljudi in situacije povsem zaprt in nepregleden.
V nadaljevanju sta prispevka dveh strokovnjakinj. Branka D. Jurišič nazorno opiše pojav AS ter bralce seznani z osnovami pedagoške obravnave. Še posebej so dobrodošli opisi metod za odpravljanje primankljajev in uvajanje nadomestnih strategij. Takega prispevka o AS v slovenski literaturi še nismo zasledili.
Podobno "ekskluzivnost" ima tudi prispevek dr. Katarine Kompan Erzar. Ta se osredotoča na družino: na razmere med družinskimi člani in rast družine skozi časovno sklenjena obdobja; od spoznavanja, da njihov otrok odstopa od svojih vrstnikov, soočanja s lastnimi čustvi im občutki krivde do normalizcije v odnosih-med družinskimi člani, odnos družine do šole, prijateljev in širše okolice.Vsebina knjige presega vse, kar je bilo doslej v slovenskem literarnem in strokovnem prostoru zapisanega na temo AS. Namenjena je strokovnjakom, družinam in širši javnosti ter je povsem novo izhodišče za razvoj ustrezne drže do AS.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-93096-2-9
Leto izdaje 2012
Število strani 95
Dimenzije 20,5 x 24,5
Vezava Trda
Izdal DZC Janeza Levca
Avtor Alenka Klemenc
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kako je biti jaz?
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kako je biti jaz?

Cena 20,00 €