V vrečki ni artiklov.
Kako je biti jaz?

Knjiga Kako je bit jaz na posrečen način celostno predstavlja problematiko Aspergerjevega sindroma (AS). Prvič so v eni knjigi zbrani tako osebna izpoved staršev in osebna izpoved otroka (z mnogo ilustracijami), kot tudi medicinska opredelitev in terapevtsko ovrednotenje doživljanja družine, ki se sooča s to motnjo.
Najprej spregovori otrokov oče; približa nam svojo stisko ter sočutje do otroka, ranljivost na odzive zunanjega sveta, pregorelost staršev ter neverjeten pogum pri sočanju z otrokovo diagnozo.
Simpatični osrednji del knjige nas popelje v svet otroka z AS, ki želi pripadati, je radoveden ter se želi vključiti v svet odnosov, vendar na zelo svojski način. Skozi pretanjeno oblikovano zgodbo se lahko zelo močno vživimo v svet otroka, za katerega marsikdo v "realnem življenju" trdi, da je brez notranjega sveta, da je prazen, brezčuten in neobvladljiv. In prav to je največja vrednost tega dela; odpiranje sveta,ki je sicer za navadne ljudi in situacije povsem zaprt in nepregleden.
V nadaljevanju sta prispevka dveh strokovnjakinj. Branka D. Jurišič nazorno opiše pojav AS ter bralce seznani z osnovami pedagoške obravnave. Še posebej so dobrodošli opisi metod za odpravljanje primankljajev in uvajanje nadomestnih strategij. Takega prispevka o AS v slovenski literaturi še nismo zasledili.
Podobno "ekskluzivnost" ima tudi prispevek dr. Katarine Kompan Erzar. Ta se osredotoča na družino: na razmere med družinskimi člani in rast družine skozi časovno sklenjena obdobja; od spoznavanja, da njihov otrok odstopa od svojih vrstnikov, soočanja s lastnimi čustvi im občutki krivde do normalizcije v odnosih-med družinskimi člani, odnos družine do šole, prijateljev in širše okolice.Vsebina knjige presega vse, kar je bilo doslej v slovenskem literarnem in strokovnem prostoru zapisanega na temo AS. Namenjena je strokovnjakom, družinam in širši javnosti ter je povsem novo izhodišče za razvoj ustrezne drže do AS.

978-961-93096-2-9 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/n/a/naslovnica-300x249.jpg 978-961-93096-2-9
20 EUR 2021-10-25 Zaloga: Na zalogi

Kako je biti jaz?

Kako je biti jaz? Alenka Klemenc

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 100 zlatnikov = 1,00 €.
Knjiga Kako je bit jaz na posrečen način celostno predstavlja problematiko Aspergerjevega sindroma (AS). Prvič so v eni knjigi zbrani tako osebna izpoved staršev in osebna izpoved otroka (z mnogo ilustracijami), kot tudi medicinska opredelitev in terapevtsko ovrednotenje doživljanja družine, ki se sooča s to motnjo.Najprej spregovori otrokov oče; približa nam svojo stisko ter sočutje do otroka, ranljivost na odzive zunanjega sveta, pregorelost staršev ter neverjeten pogum pri sočanju z otrokovo diagnozo.Simpatični osrednji del knjige nas popelje v svet otroka z AS, ki ...
Cena: 20,00 €

Podrobnosti artikla Kako je biti jaz?

ISBN 978-961-93096-2-9
Leto izdaje 2012
Število strani 95
Dimenzije 20,5 x 24,5
Vezava Trda vezava
Izdal DZC Janeza Levca
Avtor Alenka Klemenc

O avtorju Kako je biti jaz?

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).