Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kako prebuditi tigra

Na zalogi
SKU
9789616468817
Dodaj v primerjavo
Cena 25,90 €

Travma kot posledica šoka se pojavi, ko doživimo dogodek, ki utegne ogroziti naše življenje, in ko zaradi tega klonejo naše sposobnosti učinkovitega odzivanja. 

Avtor pojasnjuje, kako se začnejo posttravmatski simptomi, kako se razvijejo in zakaj so tako vztrajni in trdovratni. Položi temelje za razumevanje, ki razblinja zapleteno mrežo mitov o travmi, nadomesti pa jih z enostavnim, celostnim opisom osnovnih fizioloških procesov, ki travmo povzročajo.

Dodaj na seznam želja

Travma

V prelomni knjigi Kako prebuditi tigra avtor dr. Peter A. Levine predstavi novi način obravnavanja travme.

Travma kot posledica šoka se pojavi, ko doživimo dogodek, ki utegne ogroziti naše življenje, in ko zaradi tega klonejo naše sposobnosti učinkovitega odzivanja. To je travma.

Avtor pojasnjuje, kako se začnejo posttravmatski simptomi, kako se razvijejo in zakaj so tako vztrajni in trdovratni. Položi temelje za razumevanje, ki razblinja zapleteno mrežo mitov o travmi, nadomesti pa jih z enostavnim, celostnim opisom osnovnih fizioloških procesov, ki travmo povzročajo. Četudi naš razum pogosto povozi naše naravne instinkte, ne upravlja travmatskega odzivanja. Bolj smo podobni svojim štirinožnim prijateljem, kakor bi si bili morda pripravljeni priznati.

Z uporabo nekaterih preprostih zamisli in tehnik lahko prirojeno zmožnost za zdravljenje podpremo, namesto da bi jo ovirali. Telesna občutja, ne intenzivna čustva, so ključ do zdravljenja travme.

Knjiga je napisana poljudno in tako razumljiva širokemu krogu bralcev, namenjena je tako posameznikom, staršem, učiteljem, varstvenim delavcem, psihoterapevtom in drugim, informacije pa bodo koristne tudi za zdravnike, medicinske sestre, reševalce, policiste, gasilce in druge, ki se redno ukvarjajo z žrtvami nesreč in naravnih katastrof.

Stres

Dr. Peter A. Levine je na področju proučevanja stresa in travme dejaven že več kot 40 let. V tem času je razvil metodo somatskega doživljanja®, naturalistični pristop k zdravljenju travm.

Levinov izvirni prispevek k področju telesne psihoterapije je bil nagrajen leta 2010, ko je prejel priznanje za življenjske dosežke Združenja ZDA za telesno psihoterapijo (USABP).
Knjiga Kako prebuditi tigra: zdravljenje travm je do sedaj izšla v 25 jezikih.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616468817
Leto izdaje 2015
Število strani 204
Dimenzije 15,5 x 23,5
Vezava Mehka
Izdal VBZ
Avtor Ann Frederick, Peter A. Levine
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kako prebuditi tigra
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kako prebuditi tigra

Cena 25,90 €