V vrečki ni artiklov.
Kako se dobro odločamo in imamo ves čas prav
KAKO SE DOBRO ODLOČAMO IN IMAMO VES ČAS PRAV je prepričljiv in prijazen vodnik za reševanjevsakdanjih etičnih vprašanj. Uvod v moralno filozofijo zajema obdobje od stare Grčije do razsvetljenstva in naprej do naših dni. Za razumevanje tega, kaj je prav in kaj narobe, po avtorjevem mnenju potrebujemo »newtonovsko revolucijo«; zato da ne bomo prepuščeni poljubnemu presojanju in ugibanju o tem, kaj je treba početi – pri čemer ponuja sistem preprostih formul za reševanje moralnih dilem. V knjigi se prepletajo starodavne in sodobne ideje. Avtor zavrne marsikatero dogmo, pa tudi zlatega pravila »Z drugimi ravnaj, kakor si želiš, da bi oni s tabo« ne jemlje kot samoumevnega, temveč zahteva temeljit premislek in prilagoditev tega reka okoliščinam. Pri tem oblikuje nov, celovit etični sistem in jasno svetuje, kako se dobro odločati v današnjem zapletenem in težko obvladljivem svetu.
Iain King je nekdanji predavatelj na Univerzi v Cambridgeu v Veliki Britaniji in avtor priznanega dela Mir za vsako ceno (Peace at Any Price; Cornell University Press 2006), pri svojem delu na Kosovu, v Afganistanu in Afriki pa je bil večkrat prisiljen sprejemati zelo zahtevne odločitve.
15873 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/k/a/kako_se_dobro_odlo_amo_in_imamo_ves_as_prav.jpg 978-961-0116-43-1
24.94 EUR 2021-10-25 Zaloga: Na zalogi

Kako se dobro odločamo in imamo ves čas prav

Kako se dobro odločamo in imamo ves čas prav Iain King

KAKO SE DOBRO ODLOČAMO IN IMAMO VES ČAS PRAV je prepričljiv in prijazen vodnik za reševanjevsakdanjih etičnih vprašanj. Uvod v moralno filozofijo zajema obdobje od stare Grčije do razsvetljenstva in naprej do naših dni. Za razumevanje tega, kaj je prav in kaj narobe, po avtorjevem mnenju potrebujemo »newtonovsko revolucijo«; zato da ne bomo prepuščeni poljubnemu presojanju in ugibanju o tem, kaj je treba početi – pri čemer ponuja sistem preprostih formul za reševanje moralnih dilem. V knjigi se prepletajo starodavne in sodobne ideje. Avtor zavrne marsikatero dogm...
Cena: 24,94 €

Podrobnosti artikla Kako se dobro odločamo in imamo ves čas prav

ISBN 978-961-0116-43-1
Leto izdaje 2011
Število strani 240
Dimenzije 24,0 x 16,8
Vezava Ne
Izdal Založba Mladinska knjiga d.d.
Avtor Iain King

O avtorju Kako se dobro odločamo in imamo ves čas prav

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Anonimno

Objavljeno 25.08.2017

Priročnik, kako ravnati prav in prepleta staro z

Priročnik, kako ravnati prav in prepleta staro z novim. Super knjiga