Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Karantenozofija

Na zalogi
SKU
9789610159483
Dodaj v primerjavo
Cena 9,99 €

"Rečeno nam je bilo, da smo »največje bogastvo družbe«, da moramo »zasledovati svoje sanje« …, v času pandemije pa naj bi kar naenkrat svoje pravice žrtvovali v prid drugim?"

Dodaj na seznam želja

Koronavirus

Dr. Tomaž Grušovnik, filozof, je avtor znanstvenih monografij Odtenki zelene in Etika živali ter zbirke esejev Moralke, urednik številnih zbornikov ter redni kolumnist Večera in sodelavec spletne strani LUD Literatura. Na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem poučuje predmete, povezane s filozofijo vzgoje in izobraževanja ter etiko. Raziskovalno se ukvarja z okoljsko etiko in etiko živali ter s filozofijo edukacije, pri čemer sta problema zanikanja in hotene nevednosti med glavnimi temami, ki jih obravnava.

Te teme se tesno povezujejo s pojavom, doživljanjem ter razlago vzrokov in posledic epidemije koronavirusa. V Karantenozofiji na poljuden način in s pomočjo teorije išče odgovore na vprašanja: Smo ljudje dojemljivi za spoznavanje novega in spremembe? Ali raje blokiramo ideje, ki rušijo naš znani svet? Nas bo kriza pripeljala bliže zaupanju v znanost? Zakaj teorijo zarote lahko razumemo kot tolažbo? O čem razmišlja Narcis pod masko? Kaj se bo zgodilo, ko bodo maske padle?

Mediji o knjigi:

»Predsednik slovenskega filozofskega društva, profesor filozofije, kolumnist in literat Tomaž Grušovnik se je v tem času spoprijel z nalogo, ki jo razumeva kot v določeni meri vnaprej spodletelo: v krizi zaradi novega koronavirusa misliti to krizo. V prihajajočih dneh bo pri Mladinski knjigi izšel njegov esej Karantenozoflja.« - Anja Radaljac, Delo

»Bojim se, da ta kriza ni nič v primerjavi z veliko dolgotrajnejšo, dosti bolj zamegljeno in polivalentno okoljsko krizo, ki je že stopila skozi zadnja vrata. V tem smislu je trenutna epidemija lahko 'apokalipsa' torej 'razkritje' kompleksnosti in ranljivosti človekovega življenja.« - Tomaž Grušovnik v intervjuju za Delo

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610159483
Leto izdaje 2020
Število strani 56
Dimenzije 12,5 x 18,8
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Tomaž Grušovnik
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Karantenozofija
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Karantenozofija

Cena 9,99 €