Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Katero igro igraš?

Na zalogi
SKU
9789619511701
Dodaj v primerjavo
Cena 35,00 €

Pri pisanju te knjige so dr. Erica Berna inspirirale psihološke igre, s katerimi si vedno znova zagrenimo predstavo o sebi in so- ljudeh. 

Dodaj na seznam želja

Iz predgovora k drugi izdaji.

Sodobni nevrotiki nismo le svojevrstni ujetniki zunanjih pravil in realnosti, temveč tudi tistih notranjih, bolj ali manj, nikakor pa ne povsem nezavednih. Naša notranja organizacija ni le zrcalo – v transakcijskoanalitičnem (TA) smislu jo neizogibno soustvarjamo.

Družbena realnost s svojimi koncepti pravice, svobode in omejitev ni bolj oz. manj pomembna ali neodvisna od naše osebne sposobnosti za osebno avtonomijo.

Transakcijska analiza (TA) je teorija osebnosti in sistemska psihoterapija za osebnostno rast in osebnostno spremembo.

Kot psihološka in socialna teorija predstavlja celovit znanstveno-humanistični pristop.

Njen utemeljitelj, ameriški psihiater Eric Berne, jo je ob neki priložnosti označil kot »predobra, da bi bila samo za bolne«.

Njen razvoj, katerega začetki sežejo v 60. leta prejšnjega stoletja, je najbrž presegel vsa pričakovanja svojega ustanovitelja že za časa njegovega življenja.

V sodobni evropski psihoterapevtski misli in praksi je TA prisotna v 33. strokovnih združenjih v 22. državah (med njimi tudi v Sloveniji).

Ericu Bernu dolgujemo izredno jasno in pronicljivo teorijo osebnosti, komunikacije, psihopatologije in predvsem učinkovit psihoterapevtski pristop, ki omogoča terapijo klinično zapletenih stanj.

Knjiga, ki je pred vami, je doslej presegla 5 milijonov prodanih izvodov tudi za to, ker ni namenjena le strokovnemu bralcu, temveč vsem radovednežem, ki želijo bolje razumeti dogajanje v medčloveških odnosih in jih izboljšati.

Psihološke igre so pred-zavedni načini komuniciranja, s katerimi si vedno znova zagrenimo predstavo o sebi in so-ljudeh.

Če je psihoanaliza podala osnovni vpogled v notranjo psihodinamiko nevroz, nam je Berne nevrozo nazorno osvetlil tudi kot vrsto medčloveških odnosov, s katerimi si jo lahko drug drugemu »pomagamo« vzdrževati in krepiti.

Katero igro igraš? je vprašanje, ki ga je avtor s tem svojim delom na izviren način zastavil bralcem že v več kot desetih - tokrat prvič tudi v našem, slovenskem jeziku.  

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619511701
Leto izdaje 2020
Število strani 165
Dimenzije 13,9 x 21,9
Vezava Mehka
Izdal Društvo odstiranja
Avtor Eric Berne
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Katero igro igraš?
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Katero igro igraš?: Temeljna knjiga o psiholoških igrah v medčloveških odnosih

Cena 35,00 €