Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kekec

Na zalogi
SKU
9789617103021
Dodaj v primerjavo
Cena 29,90 €

Jezikovno posodobljene planinske pripovedke Josipa Vandota o Kekcu, z obširno spremno besedo dr. Barbare Zorman in z dodanim ploščkom z odlomki pripovedke Kekec na volčji sledi in glasbo skupine Katalena iz baleta Kekec v izvedbi SNG Maribor.

Dodaj na seznam želja

Kekec

Pripovedke o navihanem in prebrisanem dečku Kekcu so že v času svojega izida pred okrog sto leti pritegnile mlade bralce, ki so občudovali njegovo iznajdljivost, spretnost in neustrašnost.

Približale pa so jim tudi prelestno planinsko pokrajino, njeno floro in favno, ter nenazadnje mitološka in pravljična bitja, ki žive v njej. Dokončno pa je Kekcu vstop v slovensko narodno zavest uspel s tremi uspešnimi filmi, ki so jih množično gledale generacije in generacije Slovencev.

Kekec je dandanes eden najbolj prepoznavnih slovenskih literarnih in filmskih junakov, že skoraj mit, ki pa ima svoje pozitivne in negativne lastnosti, tako ga skozi odraščanje, ob ponovnem branju in gledanju, ljudje dojemajo različno. Vsekakor pa je zelo simpatičen lik, ki jetudi danes živ in prisoten v naših življenjih.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617103021
Leto izdaje 2020
Število strani 424
Dimenzije 14,5 x 21,0
Vezava Trda
Izdal Pivec
Avtor Josip Vandot
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kekec
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kekec

Cena 29,90 €