V vrečki ni artiklov.
Kemizacija okolja in citogenetske poškodbe
V svetu in tudi pri nas je v uporabi vse več nevarnih kakor tudi supertoksičnih kemikalij. V Sloveniji se samo v herbicidnih pripravkih uporablja 250 aktivnih snovi, da ne govorimo o hormonskih motilcih, kemikalijah farmacevtskega izvora, PCB, težkih kovinah in POP-s (Parsistant Organic Chemicals) kemikalijah. Tem kemikalijam ni znana toksičnost, še manj genotoksičnost.
 
Polucija genotoksičnih snovi poteka zahrbtno in brez simptomov (ti so značilni za mikrobne in virusne infekcije). Posledice se pokažejo pozneje, ko je morebiti že prepozno. Vprašamo se lahko, kje je že zaznati učinke teh strupov, kje so že spremenili normalno stanje in kakšne so dolgoročne posledice delovanja teh polutantov na organizme. Obstajajo tehtni dokazi, da nekatere snovi, ki povzročajo kromosomske poškodbe znane kot genotoksične kemikalije, lahko povzročajo tudi incidenco rakastih obolenj.
 
Cilj raziskav je, da nam rezultati raziskav pokažejo, ali onesnaženje je ali ga ni. Omenjena ALLIUM metoda pa nas tudi pripelje do vzroka onesnaževanju oz. kje je vir. Šele z znanimi izvori lahko preidemo k ukrepom in tako prispevamo čim večji delež k ohranjanju zdravega okolja. Rezultati raziskav na območju Slovenije od leta 1998 naprej vključujejo okrog 200 raziskanih lokalitet in so osnova za nastajajočo Genotoksično karto Slovenije.
 
Knjiga obravnava tudi zaščito našega okolja z znanstvenega vidika, saj so v njej zgoščeno strnjene vse bistvene informacije o vplivih kemizacije in citogenetskih poškodbah.
9789616838054 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/r/e/res_t_kemizacija-okolja.jpg 9789616838054
24 EUR 2021-09-30 Zaloga: Na zalogi

Kemizacija okolja in citogenetske poškodbe

Kemizacija okolja in citogenetske poškodbe Peter Firbas

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 120 zlatnikov = 1,20 €.
V svetu in tudi pri nas je v uporabi vse več nevarnih kakor tudi supertoksičnih kemikalij. V Sloveniji se samo v herbicidnih pripravkih uporablja 250 aktivnih snovi, da ne govorimo o hormonskih motilcih, kemikalijah farmacevtskega izvora, PCB, težkih kovinah in POP-s (Parsistant Organic Chemicals) kemikalijah. Tem kemikalijam ni znana toksičnost, še manj genotoksičnost. Polucija genotoksičnih snovi poteka zahrbtno in brez simptomov (ti so značilni za mikrobne in virusne infekcije). Posledice se pokažejo pozneje, ko je morebiti že prepozno. Vprašamo se lahko, kje j...
Cena: 24,00 €

Podrobnosti artikla Kemizacija okolja in citogenetske poškodbe

ISBN 9789616838054
Leto izdaje 2011
Število strani 308
Dimenzije 14,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal N/A
Avtor Peter Firbas

O avtorju Kemizacija okolja in citogenetske poškodbe

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).