Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ker ima ljubezen smisel

Na zalogi
SKU
9789617033854
Dodaj v primerjavo
Cena 27,90 €

Ker ima ljubezen smisel je knjiga, katere prvenstveni namen je podpreti pare pri vzpostavljanju globlje čustveno-intimne vezi. Hkrati je to tudi knjiga, ki bo zagotovo prinesla nova spoznanja in znanje za ravnanje predvsem partnerskim, a tudi individualnim in družinskim psihoterapevtom.

Dodaj na seznam želja

Odnosi

Danes na zahodu živimo v visoko individualiziranih družbah. Te družbe povzdigujejo čustveno neodvisnost in z njo povezano »ljubezen do sebe«, ki naj bi nas ozdravila vseh tegob.

Dr. Sue Johnson pa v tej knjigi pogumno razbija ta sodoben mit – in to znanstveno podkrepljeno! Pokaže nam, da nas lahko v resnici ozdravijo le globoki odnosi z bližnjimi – in veliko moč za ozdravitev prinaša prav partnerski odnos, v katerem sva drug drugemu varna baza, varen pristan.  

Prvi in prvobitni nagon ljudi ni ne seks ne agresija. Naš prvi nagon je, da iščemo stike in tolažečo povezanost. Romantična ljubezen med odraslimi je vez navezanosti, prav tako kot vez med materjo in otrokom. 

Razgret seks ne vodi do varne ljubezni. Prej velja, da varna navezanost vodi do razgretega seksa – pa tudi do trajne ljubezni. Monogamija ni mit. 

Čustvena odvisnost ni nezrela ali patološka, temveč je naš najmočnejši adut. Biti »najboljši, kot si lahko« je v resnici izvedljivo edinole, ko ste globoko povezani z drugim. Popolna osamitev je za planete, ne za ljudi.

Nismo ustvarjeni sebični, temveč smo zasnovani tako, da smo empatični. Naša prirojena nagnjenost je, da čutimo skupaj z drugimi in zanje.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617033854
Leto izdaje 2019
Število strani 356
Dimenzije 22,0 x 14,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor dr. Sue Johnson
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ker ima ljubezen smisel
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ker ima ljubezen smisel

Cena 27,90 €