Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kitajska študija

Na zalogi
SKU
978-961-9092-23-1
Dodaj v primerjavo
Cena 28,90 €

Kitajska študija je knjiga, ki je temeljito pretresla medicinske in nutricionistične kroge po vsem svetu. Dr. Campbell je ena največjih znanstvenih avtoritet na svetu, na njegove raziskave pa ni imel vpliva nihče, ne industrija, ne oblast, ne lastne finančne koristi. Njegovo temeljno vodilo je bilo iskanje resnice.

Dodaj na seznam želja

Kitajska študija

Avtor v knjigi Kitajska študija pojasnjuje mehanizme delovanja človeka (vpliv hrane na zdravje oziroma bolezen) in človeške družbe (medsebojno prepletenost prehranske, farmacevtske, medicinske  industrije, ter znanosti, šolstva in politike). Ponuja nam usodno pomembno orodje za preprečevanje in zdravljenje skoraj vseh bolezni in informacije o realnih zmožnostih sodobne farmacevtske medicine.

Dr. Campbell je ena največjih znanstvenih avtoritet na svetu; na njegove raziskave ni imel vpliva nihče: ne industrija, ne oblast, ne lastne finančne koristi. Njegovo temeljno vodilo je iskanje resnice.

Uči nas, kako se z lahkoto spremenimo iz pasivnih »kupcev zdravja in daljšega življenja« v ljudi, ki si bodo zagotovili velikanske koristi, četudi že imajo napredovane kronične oz. avtoimunske bolezni, vključno z rakom, diabetesom, multiplo sklerozo, lupusom, artritisom …

Izid Kitajske študije štejemo kot naš doslej največji prispevek k javnemu zdravju in zdravju posameznika in smo na ta zgodovinski prispevek izjemno ponosni. Knjiga Kitajska študija bo aktualna, dokler bomo ljudje takšni, kot smo, kar pomeni, da bomo z njo osrečevali še veliko generacij.

Tistim, ki so razumeli, da lahko sami za svoje zdravje naredijo več kot vsi drugi skupaj, smo z nemalo zadrege priporočali na kupe knjig, da bi jim ponudil celovite, jasne, prepričljive in preverjene informacije. Od zdaj naprej ne bomo imel teh težav – ponudili bomo samo eno knjigo – Kitajsko študijo.

Iz uvoda knjige

ČE STE TAKI KOT VEČINA AMERIČANOV DANES, vas obkrožajo restavracije hitre prehrane in na vsakem koraku vas spremljajo oglasi zanje. Ob tem lahko vidite tudi oglase za programe hujšanja, ki trdijo, da lahko jeste, kar koli želite, in kljub temu izgubljate kilograme, ne da bi telovadili. Lažje kot jabolko najdete Snickers, Big Maca ali kokakolo. Vaši otroci v šolah jedo v samopostrežnih restavracijah, kjer imajo za zelenjavo paradižnikovo mezgo na hamburgerju.

Obiščete svojega zdravnika in iščete nasvete za zdravo življenje. V čakalnici najdete revijo na 243 straneh sijajnega papirja z naslovom Družinski zdravnik, vaš vodnik za zdravje in dobro počutje, ki ga izdaja Ameriško združenje družinskih zdravni-kov in ga brezplačno razdeljuje v 50.000 ordinacij družinskih zdravnikov.

V njem je veliko čudovitih celostranskih reklam za McDonald's, čokoladni puding in piškote. Če vzamete kakšno številko revije National Geographic Kids za otroke, starejše od šestih let, pričakujete sestavke o zdravi prehrani otrok. Strani pa so polne oglasov za Twinkles, M&M`s, Frosted Flakes, Froot Loops, Hostess Cup Cakes i Xtreme Jell-0 Puding Sticks.
Temu znanstveniki in prehranski aktivisti na Univerzi Yale pravijo strupeno prehransko okolje. V tem okolju danes živi večina izmed nas.

Neizogibna resnica je, da danes nekateri ljudje služijo ogromno denarja s prodajanjem živil, ki so nezdrava. Želijo, da še naprej jeste živila, ki jih prodajajo, čeprav vas redijo, izčrpavajo vašo življenjsko energijo in poslabšujejo vaše življenje. Želijo si, da bi ostali ubogljivi, popustljivi in neobveščeni. Nočejo, da bi bili obveščeni, dejavni in strastno živi. Vsekakor so pripravljeni za dosego svojih ciljev vsako leto porabiti milijarde dolarjev.

Lahko se vdate, podležete prodajalcem hrane – smeti ali pa najdete pristnejši odnos s svojim telesom in hrano, ki jo jeste. Če želite biti zdravi, vitki in uživati v svojem telesu, boste v današnjem okolju potrebovali zaveznika.

Na srečo v roki držite takšnega zaveznika. Dr. sci. T. Collin Campbell je splošno znan briljanten znanstvenik, predan raziskovalec in velik humanitarec. S privilegijem, da sem bil njegov prijatelj, lahko vse to potrdim in dodam še kaj. Je tudi zelo skromen, globoko človeški, ljubezen do drugih izkazuje na vsakem koraku.

Knjiga dr. Campbella Kitajska študija je velik žarek svetlobe v temi današnjega časa, ki osvetljuje področje in dejstva o prehrani ter zdravju tako jasno in celovito, da vam nikdar več ni treba biti žrtev tistih, ki kujejo dobiček na račun vaše neobveščenosti, zmedenosti in ubogljivega uživanja hrane, ki jo oni prodajajo.

Ena izmed stvari, ki jih pri tej knjigi cenim, je, da dr. Campbell ne vključuje le svojih ugotovitev. Ne pridi-ga z višav in vam ne govori, kaj lahko jeste in česa ne smete; kot da ste otrok. Namesto tega kot dober in zanesljiv prijatelj, ki je v življenju odkril in se naučil veliko več, kot si večina od nas zamišlja, nevsiljivo, jasno in zanimivo ponuja informacije in podatke, ki jih potrebujete, da v celoti razumete vse, kar je povezano s prehrano in z zdravjem. Omogoča nam, da zavestno izbiramo. Seveda daje priporočila in čudovite predloge ter opozarja, vam pa vedno pokaže, kako je do teh ugotovitev prišel. Podatki in resnica so to, kar je pomembno. V njegovih mislih je le želja, da bi vam pomagal živeti ozaveščeno in zdravo življenje, kolikor se le da.

Kitajsko študijo sem prebral že dvakrat in vsakič sem se ogromno naučil. Je pogumno in modro napisana knjiga, izjemno koristna, odlična ter predvsem zelo pomembna. Delo dr. Campbella je revolucionarno v njegovih posledicah in spektakularno v razumljivosti.

Če želite zajtrkovati jajca s slanino in nato jemati zdravila za zniževanja holesterola, je to vaša pravica. Toda, če želite resnično prevzeti odgovornost za svoje zdravje, preberite Kitajsko študijo, in to čim prej! Če boste nasvete tega izjemnega priročnika upoštevali, vam bo vaše telo hvaležno do konca življenja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-9092-23-1
Leto izdaje 2011
Število strani 397
Dimenzije 16,5 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Sitis
Avtor T. Colin Campbell, Thomas M. II Campbell
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kitajska študija
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kitajska študija

Cena 28,90 €