Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kitajski zen (čan): Učenj

Kitajski čan je pravo eklektično zlitje dveh civilizacij in kultur, torej je prvi globinski sinkretizem, ki nam je znan in je dokumentiran ter je na temelju dveh skrajno različnih (antitetičnih) pojmovanj (Indijcev in Kitajcev) sveta ustvaril novo sintezo. To indijsko-kitajsko "iznajdbo" so čez nekaj stoletij uvozili Japonci in jo nato sami razvili do popolnosti.
Dodaj na seznam želja
Kitajski čan je pravo eklektično zlitje dveh civilizacij in kultur, torej je prvi globinski sinkretizem, ki nam je znan in je dokumentiran ter je na temelju dveh skrajno različnih (antitetičnih) pojmovanj (Indijcev in Kitajcev) sveta ustvaril novo sintezo. To indijsko-kitajsko "iznajdbo" so čez nekaj stoletij uvozili Japonci in jo nato sami razvili do popolnosti.
Končna resnica je nad besedami. Doktrine pa so samo besede. Besede niso pot. Pot nima besed. Besede so slepilo. Nič drugačne niso od stvari, ki se pojavijo v vaših sanjah ponoči, lahko se odvijajo v palačah ali kočijah, pogozdenih parkih ali ob nevarnem jezeru. Nikar vsega tega ne občudujte. To so namreč zibelke ponovnega rojstva.
Tega ne pozabite, ko se vam bo bližala smrt. Ne zanašajte se na zunanjost in uspelo vam bo premagati vse ovire. Če pa boste samo za trenutek omahovali, vas bodo takoj uročili hudiči. Vaše resnično telo je čisto in nepropustno. A se ga zaradi zaslepljenosti ne zavedate. Zato pa zaman trpite svojo karmo. Vselej, ko odkrijete slast, si nataknete vezi. Ko pa se prebudite v svoje izvirno telo in um, vas ne veže nobena navezanost več.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6654-49-4
Leto izdaje 2009
Število strani 284
Dimenzije 13,0 x 21,0
Izdal Amalietti & Amalietti
Avtor Peter Amalietti
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kitajski zen (čan): Učenje ne-učenja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kitajski zen (čan): Učenj

Cena 25,95 €