KNJIGA MESECA - svetovna uspešnica Moč Zemlje + GRATIS dostava:)

V vrečki ni artiklov.
Kitajski zen (čan): Učenje ne-učenja
Kitajski čan je pravo eklektično zlitje dveh civilizacij in kultur, torej je prvi globinski sinkretizem, ki nam je znan in je dokumentiran ter je na temelju dveh skrajno različnih (antitetičnih) pojmovanj (Indijcev in Kitajcev) sveta ustvaril novo sintezo. To indijsko-kitajsko "iznajdbo" so čez nekaj stoletij uvozili Japonci in jo nato sami razvili do popolnosti.
Končna resnica je nad besedami. Doktrine pa so samo besede. Besede niso pot. Pot nima besed. Besede so slepilo. Nič drugačne niso od stvari, ki se pojavijo v vaših sanjah ponoči, lahko se odvijajo v palačah ali kočijah, pogozdenih parkih ali ob nevarnem jezeru. Nikar vsega tega ne občudujte. To so namreč zibelke ponovnega rojstva.
Tega ne pozabite, ko se vam bo bližala smrt. Ne zanašajte se na zunanjost in uspelo vam bo premagati vse ovire. Če pa boste samo za trenutek omahovali, vas bodo takoj uročili hudiči. Vaše resnično telo je čisto in nepropustno. A se ga zaradi zaslepljenosti ne zavedate. Zato pa zaman trpite svojo karmo. Vselej, ko odkrijete slast, si nataknete vezi. Ko pa se prebudite v svoje izvirno telo in um, vas ne veže nobena navezanost več.
14124 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/k/i/kitajski_zen.jpg 978-961-6654-49-4
25.95 EUR 2021-06-27 Zaloga: Na zalogi

Kitajski zen (čan): Učenje ne-učenja

Kitajski zen (čan): Učenje ne-učenja Peter Amalietti

Zbirka Kratka zgodovina zena (Biseri budistične književnosti)

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 129 zlatnikov = 1,29 €.
Kitajski čan je pravo eklektično zlitje dveh civilizacij in kultur, torej je prvi globinski sinkretizem, ki nam je znan in je dokumentiran ter je na temelju dveh skrajno različnih (antitetičnih) pojmovanj (Indijcev in Kitajcev) sveta ustvaril novo sintezo. To indijsko-kitajsko "iznajdbo" so čez nekaj stoletij uvozili Japonci in jo nato sami razvili do popolnosti.
Cena: 25,95 €

Podrobnosti artikla Kitajski zen (čan): Učenje ne-učenja

ISBN 978-961-6654-49-4
Leto izdaje 2009
Število strani 284
Dimenzije 13,0 x 21,0
Vezava Ne
Izdal Amalietti & Amalietti
Avtor Peter Amalietti

O avtorju Kitajski zen (čan): Učenje ne-učenja

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Kitajski zen (čan): Učenje ne-učenja

Oglejte si tudi