Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kjer se morje ustavi

Na zalogi
SKU
978-961-2428-72-3
Dodaj v primerjavo
Cena 24,00 €
Yang Lianova poezija temelji na pesnikovem odnosu do kitajščine kot maternega jezika, kar je tesno povezano z biografskim podatkom, da je pesnik po letu 1983 živel v izgnanstvu.
Dodaj na seznam želja

Yang Lianova poezija temelji na pesnikovem odnosu do kitajščine kot maternega jezika, kar je tesno povezano z biografskim podatkom, da je pesnik po letu 1983 živel v izgnanstvu. Čeprav je že nekaj časa znova dobrodošel na Kitajskem, govori o sebi kot o »pesniku brez naroda«. Svojo poezijo gradi zlasti kot prostor izgnanstva znotraj jezika.

Kitajščina ga zanima kot sredstvo za ponovno iznajdbo ustaljene kitajske slovnice in igre kompozicije v strukturi pesmi. Pri tem se zgleduje po strogo formalni naravi klasične kitajske poezije in njenih pesniških oblikah. V izbor avtorjevih pesmi, ki ga je pripravila prevajalka Katja Kolšek v sodelovanju z avtorjem, so vključene pesmi iz različnih obdobij pesnikovega ustvarjanja.

Ob njih se bralcu odstira avtorjev pesniški univerzum, v katerem se dotika vseh najbolj ključnih vprašanj človekovega obstoja, obenem pa bralca ves čas opominja, kot je o njem zapisal pisatelj V. S. Naipaul, da je »poezija naš edini materni jezik«.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-2428-72-3
Leto izdaje 2013
Število strani 297
Dimenzije 14,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Študentska založba
Avtor Lian Yang
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kjer se morje ustavi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kjer se morje ustavi

Cena 24,00 €