Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Knjiga in bralci V.

Na zalogi
SKU
978-961-6954-30-3
Dodaj v primerjavo
Cena 14,90 €
Dodaj na seznam želja

Raziskovanje bralnih in nakupovalnih navad, povezanih s slovensko knjigo, je resneje začel Gregor Kocijan leta 1973 z raziskavo Knjiga in bralci. Takrat so anketirali naročnike tedanje RTV Ljubljana, starejše od 18 let. Zadnja celovita raziskava do leta 2014 je bila Knjiga in bralci IV, izvedena leta 1998 v nekaj več kot tisoč gospodinjstvih.

Upanje, ki so ga izvajalci zadnje raziskave zapisali k uvodu k zadnjim objavljenim rezultatom, "da bo Knjiga in bralci postala stalna raziskava na vsakih pet let in da bo mogoče v vmesnem času z določenimi manjšimi raziskavami osvetliti nekatera podrobnejša in pereča vprašanja", se je ponovno uresničilo šele leta 2014, ko je založba UMco s pomočjo financerjev raziskave, Ministrstva za kulturo in Javne agencije za knjigo RS, in priznanih raziskovalcev založniškega polja na več kot tisoč posameznikih opravila raziskavo z naslovom Bralna kultura in nakupovanje knjig v Sloveniji, ki so jo zaradi kontinuitete in navezave na prejšnje raziskave, poimenovali tudi Knjiga in bralci IV.

V tretjem tisočletju se je založniško, pa tudi splošno knjižno in kulturno okolje precej spremenilo tako po svetu kot tudi v Sloveniji. Večina teh trendov je ujetih tudi v rezultatih te raziskave. Monografija Knjiga in bralec V daje kar precej odgovorov na to, kako se je v zadnjih petnajstih letih razvijala in spreminjala slovenska knjižna pokrajina ter ponuja veliko izhodišč za razmislek, kakšen bo njen razvoj v bližnji prihodnosti.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6954-30-3
Leto izdaje 2015
Število strani 159
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Več avtorjev
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Knjiga in bralci V.
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Knjiga in bralci V.

Cena 14,90 €