Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Knjiga o ženski - Vzpostavite stik z žensko močjo

Na zalogi
SKU
9789616950183
Dodaj v primerjavo
Cena 21,70 €

Knjiga o ženski je zbirka vpogledov v edinstvene vidike ženske in njene moči. Osho nagovarja žensko, ki je v vsakem od nas, in jo spodbuja k popolni osvoboditvi. Kot pravi sam: " Če ženski ni omogočeno, da bi v resnici bila ženska, tudi moškemu ni omogočeno, da bi v resnici bil moški. Svoboda ženske je pogoj za svobodo moškega.''
Žensko je treba ljubiti, ne pa jo razumeti. To je prva stvar, ki jo je treba vedeti.

Dodaj na seznam želja

Knjiga o ženski

Knjiga o ženski je zbirka vpogledov v edinstvene vidike ženske in njene moči.

Osho razpravlja o različnih temah, kot so gibanje za osvoboditev žensk, spolnost, zakon, ljubezen, materinstvo, družina in kontracepcija, ustvarjalnost in meditacija.

Ne govori kot moški ali ženska, temveč kot čista zavest, tako mu moramo prisluhniti tudi sami, če ga želimo razumeti.

Knjiga o ženski nagovarja žensko, ki je v vsakem od nas, in jo spodbuja k popolni osvoboditvi. Kot pravi sam:

"Žensko je treba ljubiti, ne pa jo razumeti. To je prva stvar, ki jo je treba vedeti."

Če ženski ni omogočeno, da bi v resnici bila ženska, tudi moškemu ni omogočeno, da bi v resnici bil moški.Svoboda ženske je pogoj za svobodo moškega.

Ljubezen

Ljubezen prinaša srečo. Občutite jo, ko ljubite. Samo začnite ljubiti.” Človek spozna, kaj je ljubezen, samo tako, da ljubi.

Osho meni, da lepota izgine, ko se na nekoga navadimo. Hkrati trdi, da bi par moral dolgo živeti skupaj, da se dodobra spozna, preden se poroči.

Po Oshu je zrelost to, da človek ni več romantični bedak. Zakon pa lahko ubije le romantično ljubezen in ne realistične. In če smo sposobni sprejeti resnična dejstva o ljubezenskem življenju, ljubezen raste prav vsak dan.

Temeljni pogoj za ljubezen pa je opustitev ega. Sploh ne gre za to, ali koga ljubite, temveč gre za to, ali ste ljubezen vi sami. Ko primerja žensko z moškim, potrdi da je ženska pogumnejša, ker jo vodi srce in ne um, zato je njena po nevarnejša. Moški mora opustiti logiko in postati bolj ljubeč, ženska pa ne sme sovražiti in biti ljubosumna. Oba pa se morata bistveno bolj poglobiti v ljubezen.

Ravno tako opozarja, naj si ne lastimo človeka in naj ljubosumje ozavestimo, ga sprejmemo, opazujmo, da vidimo s čim v nas ima opraviti. Ko ugotovimo in to rešimo, bo izginilo.

Sploh ne gre za ljudi, temveč za ljubezen, ki mora teči med nami.

Osho

Osho se je rodil v Indiji. Že od ranega otroštva je bil uporen duh, ki je hotel resnico doživeti sam, namesto da bi pobiral znanje

in prepričanja drugih.

Po razsvetljenju v 21. letu starosti je Osho dokončal univerzitetni študij in več let poučeval filozofijo na Univerzi v Jabalpurju.

Prepotoval je Indijo, govoril na shodih, izzival ortodoksne verske voditelje na javnih polemikah in postavljal tradicionalna

prepričanja pod vprašaj.

Ob koncu 60. let je Osho začel razvijati svojo tehniko dinamične meditacije.

Osho pravi, da je sodobni človek tako obremenjen z zastarelimi tradicijami preteklosti in stiskami sodobnega življenja, da mora najprej iti skozi globok očiščevalen proces in se šele potem lahko nadeja, da bo odkril brezmiselno, sproščeno stanje meditacije.

Njegovi govori učencem in iskalcem z vsega sveta so objavljeni v več kot 700 knjigah in prevedeni v več kot 30 jezikov.

Mednarodna Oshojeva skupnost v Pooni v Indiji je največje svetovno središče za meditacijo in osebno rast.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616950183
Leto izdaje 2014
Število strani 197
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Osho _
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Knjiga o ženski - Vzpostavite stik z žensko močjo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Knjiga o ženski - Vzpostavite stik z žensko močjo

Cena 21,70 €