Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

.Knjiga prepovedanega zna

Na zalogi
SKU
9789617115000
Dodaj v primerjavo
Cena 19,90 €

Knjiga prepovedanega znanja združuje osnovno ali kabaretsko magijo z nekaterimi bolj diaboličnimi deli, izreke, vedeževanje in še marsikaj.

Dodaj na seznam želja

Magija

Gradivo za to knjigo so prvič zbrali in natisnili pred več kot sto leti v ZDA. Izvor vsebine pa je precej starejši. Nastajala je v času, ko so se s temi stvarmi ukvarjale religije, filozofije in okultne vede. Znanost se je za to, kar je zbrano v knjigi, začela zanimati šele v dvajsetem stoletju. Znanstvena raziskovanja so botrovala parapsihologiji, ki je sedaj priznana znanstvena disciplina, čeprav so mnogi kritično ali celo odklonilno nastrojeni do nje, imenujejo pa jo tudi psionika, psihotronika, metapsihologija …

Knjiga prepovedanega znanja združuje osnovno ali kabaretsko magijo z nekaterimi bolj diaboličnimi deli, izreke, vedeževanje in še marsikaj.

Nekatere čarovnije in obredi, opisani v knjigi, se pojavijo v poznem devetnajstem stoletju po Napoleonovem izročilu. Vsa besedila o napovedovanju prihodnosti večinoma pripisujejo Napoleonu Bonapartu. Knjiga je dejansko sodobna priredba njegove knjige o vedeževanju z dodanimi besedili in izreki ter ljudskimi obredi z več diaboličnimi elementi.

Iz besedila je razvidno, da je bila ta knjiga mišljena resno; v dobi njenega nastanka so bili seanse in mesmerizem višek mode, kot tudi mnenja, da človek lahko postane neviden, da se krogle lahko ustavijo v zraku ter da lahko s hipnozo in z različnimi obredi dosežemo, da drugi ubogajo naše ukaze.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617115000
Leto izdaje 2020
Število strani 150
Dimenzije 12,5 × 19,5
Vezava Mehka
Izdal Ara
Avtor Aiša Maj
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:.Knjiga prepovedanega znanja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

.Knjiga prepovedanega zna

Cena 19,90 €