Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Prezimovanje

Na zalogi
SKU
978-961-7136-35-7
Dodaj v primerjavo
Cena 24,00 €

Avtor: Katherine May

Naslov: Prezimovanje

Ta knjiga je čudoviti zapis, ki spreminja naš pogled na zimski čas, saj nas uči, kako črpati zdravilne moči iz sveta narave, in sprejeti zimo, ko ta nastopi v našem osebnem življenju. Prezimovanje vsebuje pogum, da se zastrmimo v svoje najtežje izkušnje ter se zaobljubimo, da jih bomo po svojih najboljših močeh pozdravili.

Dodaj na seznam želja

Ugledna britanska pisateljica Katherine May v knjigi Prezimovanje pripoveduje o svojem popotovanju v zimsko obdobje svojega življenja. Napovedala ga je nenadna bolezen v njeni družini, ta pa jo je pahnila v negotovost in samoto. Ko je bila zmrzal v njenem življenju najhujša, ji je uspelo zajeti moč in navdih iz spodbudnih izkušenj ljudi drugod po svetu, ob tem pa izhajati iz osupljivih pre­obrazb, kakrš­nih je zmožna narava, da bi premostila mraz.

Knjiga Prezimovanje popisuje nekatere najbolj globoke in razsvetljujoče trenutke človeške izkušnje. V tistih, ki so prezimili, se naseli modrost.

»V tej obsežni praznini se mi je nenadoma zazdelo, da se je vse skupaj moralo zgoditi. Čuden, neustavljiv orkan je že tako in tako rohnel skozi moje življenje, in to je bil samo še en del njegovega pustošenja. Ravno teden dni prej sem dala odpoved na univerzi, kjer sem delala kot predavateljica, da bi si poskusila najti boljše življenje stran od nenehnega stresa in hrupa sodobne univerze. Pravkar sem objavila svojo prvo knjigo po šestih letih, za drugo pa me je priganjal rok. Moj sin je po dolgih poletnih počitnicah začel hoditi v šolo in pestile so me običajne materinske skrbi, ali se bo uspešno spoprijel s preizkušnjami prvošolčka. Sprememba je bila že na poti in zdaj se ji je pridružila še njena sestrična umrljivost, ki pa ni trkala na moja vrata, temveč jih je z brcami metala s tečajev, podobna podivjani sili, ki ne pozna zakonov.« – iz knjige

»Četudi nam je z neverjetnim zamahom samoobvladovanja in sreče uspelo vse življenje ohranjati nadzor nad zdravjem in radostjo, se nismo mogli izog­niti zimi. Naši starši se neizogibno postarajo in umrejo; naši prijatelji nas s tem ali onim dejanjem izdajo; od nakan tega sveta se nam nazadnje upognejo ramena. Nekje spotoma slej ko prej zatajimo. Potihoma se priplazi zima.«

»Vsak košček te zgodbe je čudovit in zdravilen kot je tudi sama zima. Resnično prekrasna knjiga.«  – Elizabeth Gilbert

Več informacij
ISBN 978-961-7136-35-7
Število strani 276
Leto izdaje 2022
Dimenzije 15x21 cm
Is Featured Ne
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Prezimovanje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

najceneje v knjigarni Cangura: Prezimovanje

Cena 24,00 €