V vrečki ni artiklov.
Ko prijateljstvo boli: kako ravnati s prijatelji, ki vas izdajo, zapustijo ali ranijo

Prijateljstvo

Prijateljstvo je zelo pomembno področje človekovega življenja. Nekateri ljudje so celo zamenjali ideal 'partnerja za vse življenje' z idealom 'dosmrtnega prijatelja'. Seveda je ta ideal dober pri pozitivnem prijateljstvu, vendar niso vsa prijateljstva enaka, niti niso enako dobra.

Dejstvo je, da ima lahko tudi prijateljstvo manj svetle, celo temne plati ter da se s spreminjanjem družbe spreminjajo tudi oblike prijateljstev. Ko se prijateljstvo razdre, nas boli – pa naj se je razdrlo zgolj s preprosto odtujitvijo ali bolj boleče, z izdajstvom in prevaro. Morda pa smo celo mi tisti, ki smo, hote ali nehote, prijatelja prizadeli ali prevarali. Razumevanje obeh strani zgodbe je enako pomembno za razumevanje in za prepoznavanje vzorcev.

Knjiga 'Ko prijateljstvo boli' je namenjena vsakomur, ki se je kdaj spraševal, kako naj se ravna v okoliščinah, ko so ga ranili, zavrnili ali zapustili. V knjigi so nasveti za razumevanje in učinkovito ravnanje s težavnimi prijateljstvi.

 • Kako prepoznati razdiralne prijatelje in kako najti dobre prijatelje
 • Kdo je prijatelj?
 • Zloraba prijateljstva, zaupanja
 • Prijatelje izbiramo sami
 • Ali lahko še kaj bolj boli kot izdajstvo dobrega prijatelja?
 • Ali sem vsega kriv jaz sam?
 • Ranjen sem; kako naj se spoprimem z bolečino in razdrtim prijateljstvom
 • Kakšni so moji vzorci pri sklepanju in vzdrževanju prijateljstev?
 • Kako je elektronska pošta spremenila prijateljstva na boljše in na slabše
 • Ali se je prijateljstvo šele kasneje razvilo v škodljivo smer?
 • Ali sva v resnici sploh bila kdaj resnična prijatelja?
 • Kako prekiniti prijateljstvo?

Ko prijateljstvo boli

Knjiga Ko prijateljstvo boli je zasnovana na obsežni raziskavi avtorice dr. Jan Yager, sociologinje in strokovnjakinje na področju prijateljstva. V knjigi najdemo nasvete, kako, kdaj in zakaj prekiniti slaba prijateljstva ter kako skleniti pozitivna prijateljstva, ki na vseh nivojih izboljšujejo naše življenje. Seveda je to knjiga tudi o tem, kako vložiti več časa in energije v obstoječa dobra prijateljstva. Odlikuje jo tudi veliko primerov iz resničnega življenja.

V knjigi je opisanih 21 različnih tipov prijateljev, ki so potencialni negativni prijatelji. Na primer tekmec je zavisten do stopnje, ko je sposoben zlonamernih dejanj. Prijatelj, ki sesa kri, pričakuje, da boste nenehno prisotni. Nadzornik mora vse nadzorovati, od tega, kje se srečata, do tega, s kom se videvate. Vsak tip prijatelja je podrobno opisan, razloženo pa je tudi, kako naj ravnamo s takšnim prijateljem, da bo za nas najbolje.

Avtorica poda strategije, kako ohraniti prijateljstvo, svari pa tudi pred ekstremnim vedenjem. V knjigi našteje in opiše sprožilce, ki vodijo do sporov v prijateljstvu, kot so na primer ljubosumje, jeza in spremembe (npr. zakonskega stanu, zaposlitve, teže).

S spoznavanjem svojih prijateljev boste lahko spoznavali tudi svoje lastne razdiralne ali škodljive lastnosti in prepoznali vzorce v vaši družini, ki vplivajo na vaša prijateljstva. Prepoznali in razumeli boste, zakaj sklepate negativna prijateljstva in po potrebi spremenili svoje vzorce.

Avtorica oriše nekaj tehnik, ki jih predani prijatelji lahko uporabljajo, ko predelujejo negativne vzorce, ki razjedajo njihove odnose. Razloži tudi, kako prepoznati prijateljstvo, ki je resnično tako razdiralno, da ga je treba končati, in kako ga dejansko končati, kako prepoznati 'škodljive' ljudi, preden se z njimi spoprijateljite in kako ravnati s prijateljstvi na delovnem mestu, za katere je avtorica prepričana, da se ne bi smela razviti v tesna prijateljstva.

Ta dragocena knjiga bo koristila vsem, ki se spopadajo z bolečimi prijateljstvi. Pomagala jim bo uvideti, da se izdajstva v prijateljstvu dogajajo ter da ni potrebe, da bi se zaradi tega sramovali. Za nekatere ljudi je namreč priznanje o razdrtem prijateljstvu skoraj tako težko, kot je priznanje, da je razpadel njihov zakon.

ODLOMEK IZ 5. POGLAVJA - SPOPRIJEMANJE S TEŽAVAMI >>

ODLOMEK IZ 7. POGLAVJA - POSEL, DELO IN PRIJATELJI >>


546546546546546 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/k/o/ko.prijateljstvo-boli.jpg 978-961-6769-29-7
24 EUR 2021-11-02 Zaloga: Na zalogi
-7%

prijateljstvo boli

 • prijateljstvo boli
 • Ko prijateljstvo boli: kako ravnati s prijatelji, ki vas izdajo, zapustijo ali ranijo
 • ravnanje s prijatelji
 • prevara prijatelj
 • prijateljski odnosi

Ko prijateljstvo boli: kako ravnati s prijatelji, ki vas izdajo, zapustijo ali ranijo Dr. Jan Yager

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 168 zlatnikov = 1,68 €.
'Ko prijateljstvo boli' je zasnovana na obsežni raziskavi avtorice dr. Jan Yager, sociologinje in strokovnjakinje na področju prijateljstva. V knjigi najdemo nasvete, kako, kdaj in zakaj prekiniti slaba prijateljstva ter kako skleniti pozitivna prijateljstva, ki na vseh nivojih izboljšujejo naše življenje. Seveda je to knjiga tudi o tem, kako vložiti več časa in energije v obstoječa dobra prijateljstva. Odlikuje jo tudi veliko primerov iz resničnega življenja.

Vroča cena: 24,00 €

Prihranek: 1,90 € (7%)

Redna cena: 25,90 €

Podrobnosti artikla Ko prijateljstvo boli: kako ravnati s prijatelji, ki vas izdajo, zapustijo ali ranijo

ISBN 978-961-6769-29-7
Leto izdaje 2012
Število strani 257
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Cangura
Avtor Dr. Jan Yager

O avtorju Ko prijateljstvo boli: kako ravnati s prijatelji, ki vas izdajo, zapustijo ali ranijo

Dr. Jan Yager

Dr. Jan Yager

Dr. Jan Yager je strokovnjakinja za prijateljstvo, učiteljica in nagrajena pisateljica, avtorica 31 knjig o prijateljstvu. Poleg tega je dr. Yagerjeva tudi inštruktorica prijateljstva, njeni klienti so iz celega sveta - ZDA, Evrope in celo Avstralije. 

Predavala je na mnogih fakultetah in univerzah, med drugim na Penn State, The New School, Temple University, St. John’s University, New York Institute of Technology in pred nazadnje na University of Connecticut.

Več o Dr. Jan Yager

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(4)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Gost

Objavljeno 15.07.2021

Ta knjiga mi je pomagala, da sem se "pozdravil"

Ta knjiga mi je pomagala, da sem se "pozdravil" zaradi mnogih starih prijateljstev. Zdelo se mi je, da me omejujejo - in zdaj se počutim bolj samozavestno pri soočanju s podobnimi vprašanji v prihodnosti.

Mateja

Objavljeno 26.03.2018

Končno sem ugotovila, katere prijatelje moram

Končno sem ugotovila, katere prijatelje moram spustiti iz mojega življenja. Niso me vredni

Danilo

Objavljeno 25.08.2017

Super knjiga. Kdo so pravi prijatelji in kaj je

Super knjiga. Kdo so pravi prijatelji in kaj je prijateljstvo, katerih odnosov se moramo znebiti...vse to in še več

Špela

Objavljeno 27.10.2014

Super knjiga, spoznaš kaj je prijateljstvo in kdo

Super knjiga, spoznaš kaj je prijateljstvo in kdo so res tvoji prijatelji ter zakaj so ti nekateri prišli na "pot" ... priporočam. Špela

SIMONA

Objavljeno 12.09.2014

Hmmm, pogljavje o sklepanju prijateljstev na

Hmmm, pogljavje o sklepanju prijateljstev na delovnem mestu mi je odprlo oči. Veš, da ne bi smet prehitro zaupati, pokazati ranljivosti, saj so sodelavci vseeno tvoja konkurenca... a kaj ko sem preveč odpra oseba, kar se mi je že večkrat maščevalo :/

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Mislim, da bo zgornja knjiga prišla prav čisto

Mislim, da bo zgornja knjiga prišla prav čisto vsakemu izmed nas, saj se v tem hitrem in norem svetu vedno bolj pozablja na prave vrednote in se raje vzpenja čez 'trupla' prijateljev. Nažalost ...

Ko prijateljstvo boli: kako ravnati s prijatelji, ki vas izdajo, zapustijo ali ranijo

Oglejte si tudi