V vrečki ni artiklov.
Konoplja v medicini

Konoplja

Konoplja ali Cannabis sativa L. je po eni strani rastlina kot vsaka druga, po drugi strani pa je – glede na pestrost učinkovin – pravi "ferrari" rastlinskega sveta. Vsebuje preko 1000 učinkovin, med njimi izjemno pestrost kanabinoidov. To so molekule, ki jih je znanost že dodobra proučila in ki imajo izjemen potencial v medicini. Avtorica v tej knjigi pojasnjuje, kaj te molekule pravzaprav so in kako delujejo, ko pridejo v naše telo. V svojem osnovnem delovanju so kanabinoidi signalne molekule, ki pomagajo celicam v telesu klepetati. Naloga teh molekul je, da vzdržujejo ali ponovno vzpostavijo biokemijsko ravnovesje našega telesa na ravni celic, tkiv, organov, sistemov in celotnega organizma. Knjiga prinaša informacije, ki so osnovane na znanstvenih dognanjih in mnogih že objavljenih študijah o teh izjemnih molekulah, ter tudi informacije, kako si s smotrno uporabo kanabinoidov pomagati do boljšega zdravja in počutja.

 

978-961-95236-1-2 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/k/o/konoplja-v-medicini.jpg 978-961-95236-1-2
25 EUR 2021-10-01 Zaloga: Na zalogi
novo

Konoplja v medicini

Konoplja v medicini Tanja Bagar

Kako si s konopljo pomagamo do boljšega zdravja in počutja

Kako si s konopljo pomagamo do boljšega zdravja in počutja
Cena: 25,00 €
novo

Podrobnosti artikla Konoplja v medicini

O avtorju Konoplja v medicini

Tanja Bagar

Tanja Bagar

Tanja Bagar je direktorica in po tej funkciji predsednica strokovnega sveta Mednarodnega inštituta za kanabinoide. Je tudi namestnica direktorja podjetja, ki deluje na področju raziskav, razvoja in trgovine ter vodja razvoja in raziskav v okoljskem podjetju. Aktivna je tudi v akademski sferi. Predava mikrobiologijo in ekoremediacijske vsebine na fakulteti Alma Mater Europaea in strokovno oz. znanstveno sodeluje z avstrijskim kolidžem za zdravje in razvoj. Včlanjena je v Pomursko akademijo znanosti in umetnosti, Slovensko biokemijsko društvo in Društvo psihologov Slovenije ter je ena izmed ustanoviteljev Društva za ohranjanje in varovanje okolja.

Več o Tanja Bagar

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Konoplja v medicini

Oglejte si tudi