Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

kradena pozornost: Zakaj se ne moremo zbrati – in kako si znova pridobimo zmožnost poglobljenega razmišljanja, Johann Hari

Na zalogi
SKU
9789617184075
Dodaj v primerjavo
Cena 27,00 €

Dobrodošli v svetu, kjer se naša sposobnost, da ostanemo osredotočeni, hitro slabša. Johann Hari, avtor uspešnic Izgubljene povezave, se poglobi v prelomne raziskave, da bi odkril, zakaj se nam to dogaja in kaj lahko storimo, da se ponovno osredotočimo.

V ZDA najstniki komajda ostanejo osredotočeni na katero koli nalogo 65 sekund, pisarniški delavci pa se v povprečju trudijo ostati na nalogi tri minute. Johann Hari je prav tako čutil nenehno mentalno vlečenje vojne med napravami in zavihki ter dolgočasnost, ki prihaja z njo. Poskušal je različne metode samopomoči, celo tako daleč, da se je tri mesece odpovedal mobilnemu telefonu, vendar so bili rezultati nezadovoljivi.

Johann Hari se je nato odpravil na epsko potovanje k strokovnjakom za človeško pozornost. Odkril je, da je vse, kar smo vedeli o naši krizi pozornosti, napačno. Odkrijte resnične razloge, zakaj izgubljamo osredotočenost in ukrepe, ki jih lahko sprejmemo, da jo ponovno pridobimo.

Vsi vemo, da je boj za izgubo osredotočenosti in občutek, kot  je to osebna hiba nadaljuje in stopnjuje. Toda resnica je še bolj zaskrbljujoča: našo pozornost nam kradejo močne zunanje sile, ki našo pozornost izkoriščajo za lastno korist.

Hari Kunzru je odkril dvanajst ključnih dejavnikov za to krizo, ki segajo od vse manjše prakse sanjarjenja do vse večjega onesnaževanja okolja. Najpomembneje je, da je razkril način, kako ponovno pridobiti našo pozornost in osredotočenost - tako kot posamezniki kot kot kot družba - če smo se pripravljeni boriti za to.

V svoji knjigi bo Hari Kunzru preoblikoval naše razmišljanje o pozornosti in nam pokazal, kako jo dobiti nazaj. Z njegovimi prelomnimi spoznanji lahko končno ponovno prevzamemo nadzor nad svojim življenjem in osredotočenostjo.

Dodaj na seznam želja
Več informacij
ISBN 9789617184075
Število strani 296
Leto izdaje 2023
Dimenzije 165 x 22 x 235 mm
Is Featured Ne
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:kradena pozornost: Zakaj se ne moremo zbrati – in kako si znova pridobimo zmožnost poglobljenega razmišljanja, Johann Hari
Vaša ocena
Back to Top

kradena pozornost: Zakaj se ne moremo zbrati – in kako si znova pridobimo zmožnost poglobljenega razmišljanja, Johann Hari

Cena 27,00 €