Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kraljična onkraj ogledala

Na zalogi
SKU
978-961-6968-56-0
Dodaj v primerjavo
Cena 26,90 €

Knjiga pravljic velike mojstrice slovenske mladinske književnosti. Za nameček pa še hudomušna pesem o pesniškem tekmovanju za zlato hruško.

Dodaj na seznam želja

V nekem Nekoč, morda kje blizu sinjega Zdaj, je živela kraljična. Neugnana kot duh škratje vile v jutranjem gozdu in lepa, kot prva vrtnica maja.

Skrivnostna srebrna nit pravljičnega časa, ki čarobno prepleta tisočletja, stoletja in trenutke sedanjosti, kot da je vtkana tudi v zbirko Bininih novih pravljic Kraljična onkraj ogledala. Naj vas začara.

Kaj bo kraljična v naslovni pravljici naredila s steklenimi čeveljci, kako se bo ubranila pred hudobno kraljico in kaj je na drugi strani skrivnostnega ogledala? Bo zvezda, ki se je ujela v krošnji drevesa, končno našla smisel svojega obstoja in se sprijaznila s svojo majhnostjo? Kaj žene zaljubljeno luno vsak večer k pesnikovemu oknu? Bo krojaček uspel obvarovati svojo umetnino pred nagajivim škratom? Bo pesem premaknila zakrknjeno draguljarjevo srce? Se bo našel princ, ki bo prinesel pravo darilo izbirčni princesi? Kako je mlada revna žena ukanila skopega vladarja Škrtnazarja, kakšne oblake šiva Deževni kralj in kaj se dogaja čarovniku Kadabri? V epilogu pa še hudomušno razmišljanje o pesniškem tekmovanju za zlato hruško.

Pravljično poetična, skrivnostna, gledališko večplastna ilustracija Darke Erdelji, s številnimi drobnimi detajli, povezavami in namigi sledi, odgovarja, odslikuje  in podčrtuje zapisano.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6968-56-0
Leto izdaje 2020
Število strani 128
Dimenzije 16,0 x 24,5
Vezava Trda
Izdal Pivec
Avtor Bina Štampe Žmavc
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kraljična onkraj ogledala
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kraljična onkraj ogledala

Cena 26,90 €