Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Leta strahote

Na zalogi
SKU
9789612823160
Dodaj v primerjavo
Cena 39,99 €

Knjiga je izšla ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne in smrti Ivana Cankarja. Knjiga prikazuje dejstva z različnih front, na katerih so se borili slovenski vojaki, prav tako pa se loteva tudi drugih vidikov vojnega dogajanja.

 

Dodaj na seznam želja

Prva svetovna vojna

Prva svetovna vojna je Slovence prizadela kot posameznike in kot narod. Množično so umirali na frontah, v zaledju, tudi v izgnanstvu. Pomanjkanje, lakota, nalezljive bolezni, mobilizacija, smrti so bili v vojni del vsakdanjika. Približno 36 000 slovenskih vojakov je padlo za državo, ki jim je bila slaba mačeha. In vendar so jo branili. Tudi zato, ker so z lastnimi življenji branili slovensko ozemlje.

Zgodbo o vrtincu prve svetovne vojne, ki je vase posrkal toliko slovenskih mladeničev in njihovih družin, lahko preberete v novi knjigi, ki celostno predstavlja vojaške, politične in socialne razmere na naših tleh v letih 1914-1918. 

Knjiga je tako po vsebini, kot obsegu nedvomno presežek v sodobnem slovenskem zgodovinopisju o prvi svetovni vojni.Knjiga se ne omejuje le na golo prikazovanje dejstev z različnih front, na katerih so se borili slovenski vojaki, ampak se loteva tudi drugih vidikov vojnega dogajanja.

V prvi vrsti velja omeniti begunsko problematiko, vendar avtorja nazorno opisujeta tudi druge teme, povezane z življenjem v zaledju front (položaj žensk, problematika preskrbe, zdravstvene razmere). Seveda pa ne bodo prikrajšani niti poznavalci klasične vojaške in politične zgodovine, pri čemer so sveže in ideološko neobremenjeno ovrednotene tudi ključne osebnosti »zadnje vojne« habsburške monarhije.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612823160
Leto izdaje 2018
Število strani 416
Dimenzije 25,3 x 19,5
Vezava Trda
Izdal Cankarjeva Založba, d.o.o.
Avtor Gregor Antoličič, Petra Svoljšak
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Leta strahote
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Leta strahote

Cena 39,99 €