Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Liberalizem

Na zalogi
SKU
9789619347447
Dodaj v primerjavo
Cena 39,00 €

'Liberalizem' Edmunda Fawcetta je zgodovina liberalizma od začetkov do danes. Gre za celostno predstavitev liberalizma, razvoja njegove misli skozi dve stoletji in osvetlitev njegovega težavnega položaja v sedanjosti (angleški izvirnik je izšel l. 2018).

Dodaj na seznam želja

LIBERALIZEM

Liberalizem (iz lat. liberalis 'svoboden') je politični in gospodarski nauk, po katerem sta svoboda (ekonomska, verska, politična, nazorska itd.) in enakopravnost posameznika temelj družbenega napredka. Ideje liberalizma sprejemajo tudi politične skupine z drugačno ideološko usmeritvijo.

'Liberalizem' Edmunda Fawcetta je zgodovina liberalizma od začetkov do danes. Gre za celostno predstavitev liberalizma, razvoja njegove misli skozi dve stoletji in osvetlitev njegovega težavnega položaja v sedanjosti (angleški izvirnik je izšel l. 2018)

Avtor razvoj in stanje liberalizma predstavi na osnovi opisa in primerjave zgodovine liberalizma v štirih zglednih zahodnih liberalnih državah – Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji in ZDA – ter z osvetlitvijo življenja in dela najvidnejših oz. najpomembnejših liberalcev v zgodovini.

Liberalistični pripadniki so enotni v podpori temeljnih idej, kot so ustavaliberalna demokracijasvobodne in pravične volitvečlovekove pravicekapitalizemprosta trgovina in svoboda veroizpovedi.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619347447
Leto izdaje 2019
Število strani 474
Dimenzije 23,5 x 16,5
Vezava Mehka
Izdal EPOS
Avtor Edmund Fawcett
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Liberalizem
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Liberalizem

Cena 39,00 €