KNJIGA MESECA - svetovna uspešnica Moč Zemlje + GRATIS dostava:)

V vrečki ni artiklov.
Ljubezen do književnosti in hrepenenje po bogu - Uvod v meniške avtorje srednjega veka

Kakšno je duhovno okolje, v katerem so nastali najstarejši srednjeveški rokopisi, prvi ohranjeni spomeniki knjižne kulture na naših tleh, shranjeni v nacionalni in univerzitetni knjžnici v Ljubljani? Kakšna je bila teologija benediktinskih in cistercijanskih menihov v samostanih, razsejanih po Sloveniji? Kakšen je njihov odnos do klasične in patristične književnosti, kakšno je njihovo razumevanje umetnosti in zgodovine, filozofije in liturgije? nam lahko meniška srednjeveška kultura še vedno govori ali nas celo nagovarja?
Odgovore na ta vprašanja nam lahko ponudi le prikaz celotnega evropskega konteksta samostanske kulture in poznavalski zaris njenih temeljnih duhovnih potez. In že več kot pol stoletja velja, da ni boljšega tovrstnega prikaza od klasične knjige francoskega učenjaka, benediktinca Jeana Leclercqa. Njen naslov je program in abreviatura tisočletne dediščine, na katero smo lahko ponosni: ljubezen do književnosti in hrepenenje po Bogu.

978-961-6519-63-2 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/l/j/lj.jpg 978-961-6519-63-2
23 EUR 2021-06-27 Zaloga: Na zalogi

Ljubezen do književnosti in hrepenenje po bogu - Uvod v meniške avtorje srednjega veka

Ljubezen do književnosti in hrepenenje po bogu - Uvod v meniške avtorje srednjega veka Jean Leclercq

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 115 zlatnikov = 1,15 €.
Kakšno je duhovno okolje, v katerem so nastali najstarejši srednjeveški rokopisi, prvi ohranjeni spomeniki knjižne kulture na naših tleh, shranjeni v nacionalni in univerzitetni knjžnici v Ljubljani? Kakšna je bila teologija benediktinskih in cistercijanskih menihov v samostanih, razsejanih po Sloveniji? Kakšen je njihov odnos do klasične in patristične književnosti, kakšno je njihovo razumevanje umetnosti in zgodovine, filozofije in liturgije? Nam lahko meniška srednjeveška kultura še vedno govori ali nas celo nagovarj...
Cena: 23,00 €

Podrobnosti artikla Ljubezen do književnosti in hrepenenje po bogu - Uvod v meniške avtorje srednjega veka

ISBN 978-961-6519-63-2
Leto izdaje 2012
Število strani 365
Dimenzije 12,5 x 20
Vezava Mehka vezava
Izdal Kud Logos
Avtor Jean Leclercq

O avtorju Ljubezen do književnosti in hrepenenje po bogu - Uvod v meniške avtorje srednjega veka

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).