Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ljubezen, svoboda, samost: Koan o odnosih

Na zalogi
SKU
978-961-6468-70-1
Dodaj v primerjavo
Cena 25,90 €
V knjigi Ljubezen, svoboda, samost boste našli svojstvene, radikalne in inteligentne poglede na vprašanja o ljubezni, graditvi odnosov in razlogih za neuspšne zveze, izvorih ljubosumja, spolnosti, svobodi, razlikovanju med ljubeznijo in poželenjem, samostjo in osamljenostjo ...
Dodaj na seznam želja

Ljubezen, svoboda, samost

V knjigi Ljubezen, svoboda, samost boste našli svojstvene, radikalne in inteligentne poglede na vprašanja o ljubezni, graditvi odnosov in razlogih za neuspšne zveze, izvorih ljubosumja, spolnosti, svobodi, razlikovanju med ljubeznijo in poželenjem, samostjo in osamljenostjo...

Avtor utemeljuje, da se vse začne z ljubeznijo do sebe.

Ljubezen se lahko zgodi edinole skozi svobodo v navezavi z globokim spoštovanjem do samega sebe in druge osebe.

Je mar mogoče biti sam, a ne osamljen? Kje so meje, ki opredeljujejo poželenje v nasprotju z ljubeznijo, in ali lahko poželenje sploh kdaj preraste v ljubezen?

Priložnost imamo začeti znova sami s seboj, svoje odnose z drugimi in najti izpolnitev ter uspeh za posameznika in za družbo kot celoto. 

Osho

Oshove knjige so nastale kot transkripcije njegovih številnih predavanj in odgovorov na vprašanja publike. V knjigi se tako odraža pogovorni ton in humornost, katere se je Osho posluževal za ponazoritev svojih razmišljanj. 

Osho se je rodil v Indiji. Že od ranega otroštva je bil uporen duh, ki je hotel resnico doživeti sam, namesto da bi pobiral znanje in prepričanja drugih. Po razsvetljenju v 21. letu starosti je dokončal univerzitetni študij in več let poučeval filozofijo na Univerzi v Jabalpurju. Prepotoval je Indijo, govoril na shodih, izzival ortodoksne verske voditelje na javnih polemikah in postavljal tradicionalna prepričanja pod vprašaj. Ob koncu 60. let je začel razvijati svojo tehniko dinamične meditacije. Sodobni človek, je dejal, je tako obremenjen z zastarelimi tradicijami preteklosti in stiskami sodobnega življenja, da mora najprej iti skozi globok očiščevalen proces in se šele potem lahko nadeja, da bo odkril brezmiselno, sproščeno stanje meditacije.

Živel je v Indiji, zaradi zdravstvenih težav se je preselil v ZDA, kasneje je bil zaradi nesoglasij z lokalnimi oblastmi zaprt in zaradi zdravstvenih težav izpuščen, da se preseli nazaj v Indijo, kjer je po štirih letih umrl. Po svetu je bilo ustanovljenih več kot 500 centrov njegovih privržencev. Njegovi govori učencem in iskalcem z vsega sveta so objavljeni v več kot 700 knjigah in prevedeni v več kot 30 jezikov. Mednarodna Oshojeva skupnost v Pooni v Indiji je največje svetovno središče za meditacijo in osebno rast.

»Nihče ni višji in nihče ni nižji, nihče ni večvreden, nihče manjvreden. Vsakdo je neprimerljivo edinstven.«

»Ko ste enkrat čisti in jasni, potem vidite neznansko ljubezen, ki se zliva k vam od vsepovsod.«

Tukaj pa ne spreglejte še ostalih knjig avtorja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6468-70-1
Leto izdaje 2014
Število strani 208
Dimenzije 23,5 x 15,5
Vezava Mehka
Izdal VBZ
Avtor Osho _
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ljubezen, svoboda, samost: Koan o odnosih
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ljubezen, svoboda, samost: Koan o odnosih

Cena 25,90 €