Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Luč na odru

Na zalogi
SKU
9788873422778
Dodaj v primerjavo
Cena 25,00 €

Gledališka dejavnost je med otroki in mladino zelo priljubljena in razširjena. Številna društva ustanavljajo svoje dramske skupine, večkrat pa ne najdejo primernega mentorja. 

Dodaj na seznam želja

Gledališče

Gre za zahtevno nalogo, saj vodja amaterske gledališke skupine ne uči samo govora in gibanja na odru, istočasno mora biti tudi animator skupine, dramaturg (včasih tudi dramatik), scenarist, lektor, režiser, inšpicient in še marsikaj. Pričujoča knjiga skuša biti v oporo vsem, ki se spopadajo z zahtevno nalogo vodenja otroške ali mladinske dramske skupine.

Avtorica je skušala uporabiti svoje dolgoletno pridobljeno teoretično in praktično znanje o glasu, govoru, specifikah slovenskega govorjenega jezika, o zakonitostih gledališča, amaterskem gledališču in gledališki pedagogiki ter jih strniti v priročnik.

V knjigi so opisana teoretična izhodišča gledališke umetnosti, predstavljen je pogled na amatersko gledališko dejavnost, sledi opis praktičnih vaj za delo s skupinami, ki mlade igralce pripeljejo do gledališke uprizoritve.

Knjiga vsebuje tudi dve dramski besedili, primerni za otroško ali mladinsko skupino. Priročnik skuša zapolniti vrzel v specifični slovenski gledališki literaturi, namenjeni mladim (tako mentorjem kot igralcem), saj ponuja mnogo uporabnih napotkov in praktičnih vaj.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9788873422778
Leto izdaje 2019
Število strani 176
Dimenzije 21,0 x 29,5
Vezava Mehka
Izdal Mladika Trst
Avtor Manica Maver
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Luč na odru
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Luč na odru

Cena 25,00 €