Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Maček Muri

Na zalogi
SKU
9788611122526
Dodaj v primerjavo
Cena 17,99 €

Nov ponatis zdaj že legendarne slikanice o priljubljenem Mačku Muriju. Pisatelj Kajetan Kovič je odlično prikazal prisrčno ozračje v čisto pravem Mačjem mestecu, mačje ilustracije Jelke Reichman pa so med najbolj priljubljenimi motivi v otroških sobah.

Dodaj na seznam želja

Maček Muri

To je pravljica o črnem mačku iz Mačjega mesta, o njegovi prijateljici Muci Maci, o mačjem razbojniku Čombeju in drugih mačkah iz Mačjega mesta. Pisatelj Kajetan Kovič je v kratki zgodbi odlično prikazal prisrčno ozračje mačjega sveta. Knjiga obsega šestindvajset strani, na katerih se zgodba prepleta s pesmimi. Popestrena je z ilustracijami Jelke Reichman.

Kajetan Kovič je o Muriju napisal tudi radijsko igro, glasbeno in baletno pa so ga leta 1984 uprizorili in posneli za televizijo. Pesmi je uglasbil Jerko Novak, zapela pa jih je Neca Falk.

Knjiga je prevedena v hrvaški, srbski, nemški in italijanski jezik. Izšla je v šestnajstih ponatisih (prvič je izšla leta 1984; zadnji ponatis leta 2007).

Zgodba o Mačku Muriju je leta 1992 dobila nadaljevanje v knjigi Mačji sejem.

Maček Muri prihaja iz Mačjega mesta. Vsako jutro se Muri odpravi v krčmo Pri veseli kravi na lonček mleka in mačji kruh. Tam prebere časopise, nato pa se odpravi na sprehod v Mačje mesto. Nekega dne se je odločil, da bo kosil v gostilni Pri črnem mačku. Zraven je povabil še Muco Maco, ki je z veseljem sprejela povabilo. Maca je bila zelo lepa, zato se je zanjo zanimalo veliko mačkonov, njo pa je zanimal le Muri. Ker je bilo do kosila še dve uri časa, je Maček Muri odšel na sprehod po Glavni ulici. Šel je mimo mačje slaščičarne, čevljarske delavnice, draguljarne, knjigarne, brivnice in mačje šole, kjer so učenci peli mačjo poštevanko. Med potjo je videl tudi policaja, ki sta v zapor peljala Čombeja, ker je hotel oropati banko. Ko je prišla Muca Maca, sta se z Murijem odpravila k Črnemu mačku, ker sta na senčnem vrtu jedla okusno hrano, se pogovarjala in smejala.

Po kosilu je odšla Maca na obisk k prijateljici Mici, kjer sta klepetali in pazili na Micina otroka, Muri pa je s prijateljem Mavom odšel na mačji stadion na nogometno tekmo. Zmagali so domači mucki in Muri ter Mavo sta zmago proslavila z velikim kozarcem mleka. Ko je Muri prišel domov, je tako kot vsak dan po naročilu župana vse pomembne dogodke, ki so se zgodili v Mačjem mestu, zapisal v Mačjo knjigo.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9788611122526
Leto izdaje 2017
Število strani 26
Dimenzije 21,0 x 26,5
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Kajetan Kovič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Maček Muri
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Maček Muri

Cena 17,99 €