Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Malo nora, malo zmešana

Na zalogi
SKU
9789617090604
Dodaj v primerjavo
Cena 25,00 €

Zapisi Urbane mame, ki so strnjeni v to Malo noro, malo zmešano knjigo, so začeli nastajati v najbolj nemogočem in neprisebnem obdobju, v času avtoričine druge porodniške na pragu štiridesetih, ko je nujno potrebovala fizični in umski odmik od dnevne rutine, dojenja in pokakanih plenic in ko je hrepenela po koščku popolne svobode, kjer bi se počutila kot normalen človek.

Dodaj na seznam želja

Mama

Hormonalno neuravnovešen čas, ki nas dela malo nore in malo zmešane in ki lahko ženske spravi tudi do nedihanja in nam neredko zaustavlja krvni obtok, je avtorico spodbudil, da je svoje strahove, dileme, boje, strasti in veselja začela zapisovati. 

Ti zapisi so postali njena mala terapija. Navdih je črpala iz mojih vsakodnevnih frustracij. 

Knjiga je namenjena vsem ženskam, ki se počutijo, da vsak dan organizirajo vsaj en polet na Luno in nazaj in pri tem skušajo ostati prisebne. No, pa tudi moškim, ki se trudijo doseči nemogoče – razumeti žensko (malo noro, malo zmešano) glavo. 

Avtorica v knjigi z vseh možnih zornih kotov in z znatno mero samoironije obdeluje povsem vsakdanje teme, ki nas ženske zanimajo, veselijo in nas bremenijo do zadušljivega, ker si, a le na videz, želimo vsega preveč – pridkanih otrok, vznemirljivih odnosov z moškimi in ljubimci, pristnih prijateljstev, odobravanja in ljubezni staršev, uspeha ali vsaj kakršnegakoli priznanja na poslovnem področju in pa te preklete neulovljive sreče. 

Kako se z obremenjujočo nagubano kožo, s hektičnim utrujajočim urnikom, z nemogočimi malimi driskicami, ki nam komplicirajo življenje, z moškimi, ki jih ljubimo, a nas še vedno nikakor ne razumejo, s taščami, ki nas prijazno in nevidno nadzorujejo, s prijatelji, ki jih nujno potrebujemo, in pa same s seboj, druga z drugo, in tudi druga proti drugi, s svojo malo noro, malo zmešano glavo, z dnevnimi izzivi, z močjo super junakinj in tudi nemočjo tragikomičnih podob … kako se danes z vsem tem borimo ženske, fenomenalke, četudi večinoma le doma za štedilnikom, ko drgnemo zažgano ponev – to vse je poskušala ujeti v zapisih v tej malo nori, malo zmešani knjigi. 

Ženske, v katere je avtorica knjige na neki svoj hetero način kar malo zatreskana in ki so njena večna inspiracija, so ji s komentarji in s pozitivnimi odzivi ves čas dovajale kisik in vso potrebno ljubezen, da je lahko pisala, zato je vsaki posebej neskončno hvaležna. No, pa tudi tistim moškim, ki jo berejo. Obstajajo!

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617090604
Leto izdaje 2020
Število strani 336
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Eva Duša Hodnik
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Malo nora, malo zmešana
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Malo nora, malo zmešana

Cena 25,00 €