V vrečki ni artiklov.

Mantak Chia

Že od malih nog se je Mantak Chia učil pri številnih taoističnih mojstrih, leta 1979 pa je ustanovil sistem univerzalnega zdravilnega taa. Sam je učil in kvalificiral več deset tisoč učencev in učiteljev po vsem svetu ter je obenem direktor zdravilišča, toplic in učnega središča Tao Garden na severu Tajske.

Do svojega 57 leta je moral nositi očala, saj je imel prirojeno napako oči. Medtem ko se je »staral«, je napako odpravil in mu očal sedaj ni treba več nositi. Skozi redno vadbo in delo na sebi je razvil tudi sposobnost, da ga iz mesta ne more premakniti niti 10 ljudi. 

Napisal je šestindvajset knjig, med drugim tudi The Multiorgasmic Man (Večkratni moški orgazem), Sexual Reflexology (Spolna refleksologija), Fuzija petih elementovKozmično razstrupljanje, Chi nei tsang: Či masaža vitalnih organov, Či samomasaža

Mantak Chia 

Mantak Chia rojen aprila 1944 je taoistični mojster. Najbolj znan je po poučevanju taoističnih praks pod imeni Healing Tao, Tao Yoga, Universal Healing Tao System in Qi Gong. Vodil je številne delavnice, napisal vrsto knjig in objavil številne videoposnetke. Na sebe gleda predvsem kot na učitelja. 

Mantak Chia je odraščal v krščanski družini; njegov oče je bil baptistični minister. Budistično metodo "umirjanja uma" je začel preučevati pri šestih letih, kasneje pa je pri večjih mojstrih učil Muay Thai boksa, T'ai chi ch'uan, Kung Fu ter taoistične in budistične prakse meditacije. Med vsemi mojstri je bil najvplivnejši Yi Eng (Beli oblak), ki je Mantak Chia naučil popoln taoistični sistem usposabljanja in ga pooblastil za poučevanje in zdravljenje. 

Kasneje je Mantak Chia dve leti študiral zahodno anatomijo in medicinsko znanost, da bi bolje razumel fiziološke mehanizme zdravilne energije. 

Na Tajskem je po sistematizaciji svojega znanja o taoizmu Mantak Chia leta 1974 ustanovil svojo prvo Univerzalno zdravilno Tao šolo. Leta 1979 je v New Yorku ustanovil Universal Healing Tao Center. Center je pritegnil najrazličnejše evropske in ameriške študente, nekateri od njih pa so mu kasneje pomagali pri poučevanju taoističnih praks še drugim študentom. Na Tajsko se je vrnil leta 1994 in v Chiang Maiju ustvaril Universal Tao Training Center—Tao Garden. Mantak Chia poučuje v svojem centru, prav tako pa vsako leto potuje v druge države sveta, kjer poučuje in spodbuja tao zdravljenje. 

Učni sistem Mantaka Chie je zasnovan v tradicionalnih taoističnih praksah in razvija integrirana fizična, mentalna in duhovna (energijska) telesa znotraj človeka. Poudarek je na razvoju človeške življenjske energije - Qi - za samozdravljenje in življenjsko preobrazbo. 

Mojster Mantak Chia je bil edini dvakrat imenovani za mojstra leta Qigong na mednarodnem kongresu kitajske medicine in Qi Gonga v letih 1990 in 2012. Revija The Watkins Review ga je leta 2012je postavila na 18 mesto od 100 duhovno najbolj vplivnih ljudi. Danes je mojster Mantak Chia še vedno na seznamu stotih najvplivnejših duhovnih voditeljev.

Poglejte si videe Mantak Chie:

kako ustvariti notranji smehljaj

* kako brebuditi svojo notranji alkimijo

* kaj je kozmični notranji nasmeh

Osebna stran Mantaka Chie: www.mantakchia.com

Video galerija Mantaka Chie na Youtube

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani