Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Marija skozi stoletja

Na zalogi
SKU
978-961-04-0813-0
Dodaj v primerjavo
Cena 34,90 €

Je bila Marija človeška ali božja? Jo spoštujemo zaradi njene ponižnosti ali moči? Katero je njeno mesto v nebesih? Ne glede na naše odgovore na ta vprašanja ostaja Marija simbol upanja in tolažbe; ženska, tako Pelikan, ki je mogočna priprošnjica vseh časov in v vseh mogočih prošnjah.

Dodaj na seznam želja

Marija

Zgodovinski in religiozni lik Marije je skozi stoletja navdihoval več ljudi kot katera koli druga ženska. Za katoličane, protestante, jude in muslimane ter za umetnike, glasbenike in pisatelje je lik Marije vir številnih interpretacij in navdiha.

V tej pomembni knjigi Pelikan preučuje Marijin svetopisemski portret skozi analizo Nove in Stare zaveze, preučuje, kar je bilo zapisanega o Marijinem življenju ter kako so se vsi ti podatki o njej združili v doktrinaren nauk. Raziskuje pogled na Marijo v pozni antiki, ko sta lika Marije, Kristusove matere, in Eve, "matere vseh živih", predstavljala pozitivni in negativni simbol ženske. Govori o tem, kako se je vzhodna cerkev spominjala Marije in kako je bila upodobljena v Koranu.

Nadalje razlaga, kako je paradoks Marije kot device in matere oblikoval prav tako  paradoksalen katoliški pogled na spolnost in nenazadnje, kako je reformacija zavrnila čaščenje Marije, hkrati pa omogočila, da je bila vzor vere protestantom. Knjiga se naposled dotakne tudi o Marijine vloge v politični in družbeni zgodovini ter njenem mestu v umetnosti.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-04-0813-0
Leto izdaje 2021
Število strani 328
Dimenzije 15,3 x 23,0
Vezava Trda
Izdal Družina
Avtor Jaroslav Pelikan
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Marija skozi stoletja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Marija skozi stoletja

Cena 34,90 €