V vrečki ni artiklov.

Marjan Ogorevc

Slovenski bioenergetik in športni trener Marjan Ogorevc smisel življenja vidi v razvoju človekove zavesti. Približa nam idejo naravnega bivanja in odpira vprašanja današnje družbe, ki je na preizkušnji. Čeprav človeška evolucija poteka spontano, se zdi, da je kljub tehnološkemu napredku začela nazadovati. Prav Marjanove delavnice samozdravljenja, povezovanje z zdravniki uradne medicine in uspešna sodelovanja z vrhunskimi športniki pričajo o tem, da je možno spremeniti civilizacijske vzorce in, da imamo v sebi moč, ki zdravi in nam bogati življenje.

Marjan Ogorevc

Marjan Ogorevc je kot otrok veliko časa preživel v gozdu; pod okriljem mogočnih dreves se je počutil varnega. V potoku je lovil postrvi kar na roko, pasel je sosedove krave. Narava ga je vznemirjala, v svoji samoti se je Marjan Ogorevc počutil varnega. V šolski knjižnici si je sposojal knjige in z njihovo pomočjo vstopal v drugačne svetove, takrat kmečkemu fantu nedosegljive. Oddaljeni kraji so ga privlačili zaradi njemu nepoznanega življenja, ki naj bi tam pulziralo drugače kot pri nas – enako mistični so se mu zdeli tisti na Zemlji in oni v neznanem stvarstvu. Marjan Ogorevc je domišljiji dajal prosto pot. Danes ve, kako je ta pomembna in kako ustvariti resničen svet, četudi v snovnem svetu nematerializirana.

Kot mlad fant je Marjan Ogorevc zbolel za revmatično vročico. Šele ko se je začel posvečati zdravilstvu, je spoznal, kako ga je konvencionalno medicinsko zdravljenje oviralo – tako zaradi prepovedi aktivnega gibanja, ki bi mu omogočilo hitrejše ozdravljenje, kot alopatskega zdravljenja, ki se pogosto izkaže za dvorezen meč. Ko se je temu uprl, je z redno telesno aktivnostjo, predvsem tudi s treningom borilne veščine nadoknadil motorični razvoj in začel uživati tudi v svojem telesu.

Marjan Ogorevc se je odločil za vojaški poklic. Od takrat je bilo njegovo življenje nenehno urjenje in organizirano do slednje minute, obenem pa omejevanje v spontanosti osebnega razvoja. Počutil se je, kot da biva v ozkem predoru. Vsak del življenja pa vodi v naslednjega, ko nadgradimo izkušnje. Po končani Pomorski srednji vojaški šoli v Puli se je Marjan Ogorevc zaposlil na vojaški podmornici v Splitu; neskončne ure pod morsko gladino, osamljenost in ločenost od žene in otrok, disciplina, podrejanje avtoriteti …, vse to so bile težke preizkušnje, ki pa so ga krepile telesno in duševno, obenem pa v njemu dvigovale zdravo upornost proti sistemu.

Ko so se pred tridesetimi leti z družino preselili v Brežice, je čutil breme svojega za tiste čase samovoljnega odhoda iz vojaške službe, posledica tega pa je bila tudi močna skrb, kako preživeti družino. Marjan Ogorevc je opravljal različne službe, hkrati pa dokončal študij poslovne smeri na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Vstopil je v Slovensko vojsko in užival v delu tudi zaradi svojih izkušenj, ki so bile takrat še kako dobrodošle. Končal je šolo za častnike.

Še v času službovanja na podmornici je Marjan Ogorevc tekmoval v atletiki in vojaškem mnogoboju, kar vse so bile tudi dobre izkušnje, ko je kasneje obiskoval šolo za atletske trenerje. V brežiškem atletskem klubu jenato delal kot trener za atletske mete, pri tem pa sledil načinu treniranja velikega šampiona metalca kladiva Bondarchuka. Marjan Ogorevc je začel delati kot nacionalni trener za atletske mete. Vse to delo mu je doprineslo k znanju o anatomiji, fiziologiji in psihologiji človeka. Treniral je metalca kladiva Vladimira Keva, bodočega trenerja svetovnega prvaka in olimpijskega zmagovalca Primoža Kozmusa (v sezoni 2011/2012 je treniral tudi Primoža Kozmusa, ki ga je spremljal tudi kot bioterapevt na OI v Pekingu leta 2008).

Trenersko delo je bilo svojevrstna predpriprava na bioterapijo in druge zdravilske metode, kot so radiestezija, reiki, manualne terapije … Marjan Ogorevc je začel proučevati biorgonomijo in se učil zdravljenja s karmično diagnostiko. 

Po letu 1992 ga je vedno bolj začelo zanimati področje duhovnosti in osebnostne rasti; ključni dogodek je bila njegova izčrpanost in obisk bioenergetika, ki mu je pomagal prebroditi zdravstvene težave. Marjan Ogorevc je vadil jogo, pričel redno meditirati in prebirati knjige na temo osebnostne rasti in samozdravljenja. Vse pogosteje je vstopal v spremenjena stanja zavesti, kar se je dogajalo spontano, ali pa jih je izzval. Spoznaval je metode alternativnega zdravljenja, tudi reiki (učiteljska stopnja in 5 let poučevanja), kar ga je usmerilo v povsem drugačen način življenja in dojemanja lastnega obstoja in stvarstva. Zavedel se je, da je sposoben pomagati ljudem v bolezni in v stiski. 

S hčerko Tino sta ustanovila Center za boljšo kakovost življenja MAAT, pozneje pa je Marjan Ogorevc odprl Center za razvoj alternativnih metod zdravljenja ENOST in ustanovil šolo za bioterapevte po metodi integralne biorgonomije. Po osmih letih delovanja je njeno vodenje prevzel Tadej Pretner in jo preimenoval v Šolo za bioterapevte. V Sloveniji, na Hrvaškem in Poljskem je Marjan Ogorevc vodil delavnice karmične diagnostike, na Poljskem pa tudi seminarje za bioterapevte.

Mnogo let je intenzivno opravljal individualne terapije, a izčrpanost in spoznanje, da mnogi želijo le hitro pomoč, sami pa niso pripravljeni narediti odločilnih korakov k svoji ozdravitvi, sta ga pripeljala do odločitve, da to delo omeji. Da pa bi pomagal več ljudem, je sklenil svoja spoznanja opisati v knjigah in časopisnih kolumnah ter na predavanjih. Njegove knjige so prevedene v poljščino, hrvaščino, srbščino, italijanščino, nemščino in angleščino. 

Marjan Ogorevc je kolumnist Delove priloge Polet, revije Polet Fit, magazina Svjetlost in Večerove izdaje 7 dni. Sodeluje s Potovalno agencijo Samsara: vodi potovanja skupin na različne puščavske destinacije. Delo je skupinsko in individualno: posvečajo se umirjanju, razreševanju travm in vzrokom za zdravstvene težave ter težavam v odnosih.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani