V vrečki ni artiklov.
Markovi koraki: izpoved mame otroka s cerebralno paralizo

Markovi koraki, napisala jo je mama, Đurđica Mađar, otroka s cerebralno paralizo. Knjiga še zdaleč ni edina na to temo, je pa posebna zaradi svoje iskrenosti, opisa, kaj vse sta z možem prestala, da sta otroka s cerebralno paralizo postavila na noge.

Rekli boste, saj starši na poti od diagnoze do sprijaznjenja z boleznijo in življenja z njo bijejo skoraj enake bitke. Res je, a »hudič je vedno v podrobnostih«. Avtorica zelo nazorno, enostavno, laično in iskreno opisuje svoj boj, da otroka sprejmejo v vrtec, v »normalno« šolo, da dobi plačanega spremljevalca, da udejanijo tisto, kar je napisano v zakonih o otrocih s posebnimi potrebami, da se zavedo, kako telesni hendikep ni tudi intelektualen.

Marko je odličnjak v osnovni šoli, ko bo velik, bi rad postal sodnik, zdaj je vesel, odprt in radoveden otrok. Mama ve, da nikoli ne bo atlet, ne bo doktor znanosti, lahko pa doseže veliko, če najde podporo in razumevanje doma, v šoli, pozitivnem okolju … ki sprejema drugačnost.

»Tako kot ta mama, je (in bo) veliko ljudi moralo iti skozi podobno izkušnjo. Zanimivi so tisti, ki so se uspeli dvigniti iz situacije, ki jo veliko nepoznavalcev označi za tragedijo. A se največkrat izkaže le kot osebna zmaga nad obupom, zmedo in nemočjo,« je zapisala Marija Božič (Zveza Sonček), s katero sodelujemo in ji od vsakega prodanega izvoda knjige darujemo 1 evro za njihovo prepotrebno in dragoceno delo.

9789616181969 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/u/n/untitled_2_1_2.jpg 9789616181969
21 EUR 2021-04-28 Zaloga: Na zalogi

Markovi koraki: izpoved mame otroka s cerebralno paralizo

Markovi koraki: izpoved mame otroka s cerebralno paralizo Đurđica Mađar

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 105 zlatnikov = 1,05 €.
Markovi koraki, napisala jo je mama, Đurđica Mađar, otroka s cerebralno paralizo. Knjiga še zdaleč ni edina na to temo, je pa posebna zaradi svoje iskrenosti, opisa, kaj vse sta z možem prestala, da sta otroka s cerebralno paralizo postavila na noge.Rekli boste, saj starši na poti od diagnoze do sprijaznjenja z boleznijo in življenja z njo bijejo skoraj enake bitke. Res je, a »hudič je vedno v podrobnostih«. Avtorica zelo nazorno, enostavno, laično in iskreno opisuje svoj boj, da otroka sprejmejo v vrtec, v »normalno« šolo, da dobi plačaneg...
Cena: 21,00 €

Podrobnosti artikla Markovi koraki: izpoved mame otroka s cerebralno paralizo

ISBN 9789616181969
Leto izdaje 2015
Število strani 128
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Forma 7
Avtor Đurđica Mađar

O avtorju Markovi koraki: izpoved mame otroka s cerebralno paralizo

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).