V vrečki ni artiklov.
Med tisoči bi te spoznala

Darilna knjiga izbora 50 pesmi slovenske pesnice Mile Kačič v počastitev 100. obletnice pesničinega rojstva. Knjiga je odeta v knjigoveško svilo, kot pritiče mehko tkanim verzom.

Vezava: Trdo vezano v knjigoveško svilo; zlatotisk

"Med tisoči spoznala tvoj korak
bi v vseh mogočih ritmih nog hitečih;
in v sanjah še spoznala mirni dih
bi tvoj med tisoči pokojno spečih.

S temo v očeh bi tvoje lice našla,
z ušesi mrtvimi tvoj čula smeh;
če veter še tako bi pota zgladil,
bi našla tvojo sled v peščenih tleh.

Le beži pred menoj, le, kamor koli.
Čeprav na najbolj skrito pot zaviješ,
se vendar - kakor grešnik pred vestjo -
pred mojo mislijo nikjer ne skriješ."

O KNJIGI SO POVEDALI:

Mila Kačič je kot bršljan, ki se je oprijela množice, ker se je dotakne, ker zleze pod površje, ne zato, ker je preprosta, ampak zato, ker nagovarja ljudi.
- Ifigenija Simonović, Planet Siol.net 

Odkrijte Milo Kačič, če je še niste. Odprite njeno poezijo, zdaj odeto v zlato in kraljevsko modro svilo, ki nosi naslov: Med tisoči bi te spoznala. Berite žensko poezijo, prejšnje generacije niso imele te priložnosti, ker je bila ženska poezija prepovedana, a zdaj je čas, ko nas kliče tudi Mila Kačič. Povrnimo ji glas, ki si ga zasluži.
- Urška Krišelj Grubar, Jana 

Pesnica je v teh verzih odkrita, ranljiva, predana v svojem čakanju in ljubezenski bolečini. Bralcu je blizu, saj je njena poezija mila in pretresljivo neposredna ...
- Vlasta Kunej, Kmečki glas 

Preprosto in z elegantnim prijemom je Mila Kačič zapisovala svoje intimne, ljubezenske stihe. Bolje so jo razumeli bralci kot pesniški kolegi …
- Urban Tarman, Dnevnik

Tako je Mila Kačič svoja lirična, ljubezenska, iz tega silnega čustva in čustvovanja porojena vedenja in razmišljanja že zgodaj prelivala na papir in skozi verze sejala, beležila, tkala in oblikovala svoj izjemno čuteči, ženstveni, erotični svet.
- Liljana Klemenčič, Štajerski tednik


17161 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/m/e/med_tiso_i_bi_te_spoznala.jpg 9789612741549
18 EUR 2020-04-15 Zaloga: Na zalogi

Med tisoči bi te spoznala

Med tisoči bi te spoznala Mila Kačič

Darilna knjiga izbora 50 pesmi slovenske pesnice Mile Kačič v počastitev 100. obletnice pesničinega rojstva. Knjiga je odeta v knjigoveško svilo, kot pritiče mehko tkanim verzom.
Cena: 18,00 €

Podrobnosti artikla Med tisoči bi te spoznala

ISBN 9789612741549
Leto izdaje 2012
Število strani 64
Dimenzije 17,8 x 12
Vezava Ne
Izdal Sanje
Avtor Mila Kačič

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).