Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Mediacija

Na zalogi
SKU
9789617057096
Dodaj v primerjavo
Cena 39,90 €

Knjiga je namenjena vsem, ki jih mediacija zanima in bi radi o mediaciji izvedeli več ter ugotovili kaj jim mediacija ponuja oz. kakšne možnosti odpira. Namenjena je vsem, ki bi želeli izvedeti, kako na drugačen, bolj konstruktiven in sporazumen način reševati spore in konflikte s katerimi se soočajo. V prvi vrsti pa je knjiga namenjena mediatorjem in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot pomoč pri bolj kakovostnem izvajanju mediacije oz. dodatno gradivo.

Dodaj na seznam želja

Mediacija

Dolgo pričakovana, 2. dopolnjena izdaja knjige Mediacija, avtorja Marka Iršiča, je tu!

Knjiga napolnjuje vrzel v strokovni literaturi o mediaciji na slovenskem področju in povzema strokovne temelje in merila za izvajanje mediacije v Sloveniji, podaja širok pogled na mediacijo pri nas in po svetu in je na tem področju edinstvena literatura pri nas.

Bralcu ponuja odgovore na vprašanja kaj je mediacija, kaj mediacija ponuja oziroma kakšne možnosti odpira. Za vse, ki želijo spore oz. konflikte reševati na drugačen, bolj konstruktiven, sporazumen način, je knjiga Mediacija nepogrešljivo gradivo.

Mediacija je metoda reševanja sporov, ki spodbuja sodelovanje pri iskanju rešitve, opušča nasprotniško naravnanost vpletenih v konflikt in vzpodbuja sodelovalno drži. Bistvo mediacije je, da ni vezana na vsebino, ampak skrbi za proces reševanja problemov. (Iz knjige Mediacija)

Avtor je s knjigo predstavil metodo mediacije, ki je še posebej uporabna za mediacijo, ki poteka v samostojnih organizacijah ali pri samostojnih mediatorjih in v primerih, ko dva ali več posameznikov želita pomoč pri sporazumnem razreševanju določene problematike in želita imeti dovolj svobode za komunikacijo o spornem področju drug z drugim. Osredotoča se na opis metod in tehnik transformativne mediacije in je odličen priročnik za vse, ki se želijo spoznati z mediacijo, poglobiti razumevanje konfliktov in se naučiti mediacijskih tehnik za uspešno reševanje konfliktov. 

Knjiga je tako v prvi vrsti namenjena mediatorjem in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot pomoč pri bolj kakovostnem izvajanju mediacije oz. dodatno gradivo. Prav tako pa je namenjena tudi vsem, ki jih to področje zanima in bi o mediaciji radi izvedeli več. 

Knjiga bralcu ponuja odgovore na vprašanja: kaj je mediacija, kaj mediacija ponuja oz. kakšne možnosti odpira.

Opisuje povezave med mediacijo in konfliktom ter učinkom oziroma vplivom mediacije na konfliktne interakcije, njeno učinkovitost pri obvladovanju konfliktov in izboljšanju odnosov.

Za vse, ki želijo spore oz. konflikte reševati na drugačen, bolj konstruktiven, sporazumen način, je knjiga Mediacija nepogrešljivo gradivo, saj vas bo opremila s konkretnimi mediacijskimi tehnikami, ki jih lahko uporabljate v vsakdanjem življenju in prispevate k konstruktivnemu reševanju sporov, vzgoji za mirno reševanje sporov in k izboljšanju odnosov s svojim partnerjem, otroki, širšo družino, prijatelji, sodelavci, ... 

Vsebina: 

- Zgodovina mediacije

- Konflikt in njegovo ozadje

- Prednosti in načela mediacije

- Vrste mediacije

- Vloga mediatorja in faze mediacije

- Obvladovanje procesa

- Pravni in formalni vidiki mediacije

- Mediacija in druge oblike reševanja sporov

- Usposabljanje za mediatorje

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617057096
Leto izdaje 2020
Število strani 420
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Zavod RAKMO
Avtor Marko Iršič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Mediacija
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Mediacija

Cena 39,90 €