V vrečki ni artiklov.
Medicinski Qigong

Tradicionalna kitajska medicina

Tradicionalna kitajska medicina temelji na holističnem (celostnem) pristopu do posameznika. Pri odpravljanju zdravstvenih težav išče vzroke zaradi katerih je bolezen nastala in tako ne lajša le njenih simptomov.

Kitajska tradicionalna medicina se je začela razvijati pred več tisočletji in je prežeta s taoizmom. Vključuje več teorij: teorijo jin in jang, teorijo 5 elementov, teorijo meridianov, teorijo organov in podorganov, teorijo Qi, Xue, Jingye in druge.

Tradicionalna kitajska medicina vključuje tudi medicinski Qigong in je vključen v učni načrt kitajskih univerz. Qi gong praksa ima preventivno in kurativno funkcijo. Okrepi zdravje na vseh nivojih, obnavlja notranjo moč, poudarja občutek globinskega notranjega miru in celostne osvežitve telesa, uma in duha. Povečuje samoobnovitvene sposobnosti in krepitev lastnih potencialnov samoobnavljanja. Po vadbi tradicionalne kitajske medicine posameznik občuti več energije, je motiviran in sprošcen. Mentalni stres in fizične napetosti se odpravijo, ustvari se splošno ugodje in zadovoljstvo. Enostavne Qi gong vaje podarijo višje nivoje zdravja, izboljšajo spolno življenje in omogočijo večjo delovno učinkovitost!

Medicinski Qigong je primeren za vsakogar, ki ima motivacijo in željo spoznavati življenje še iz druge perspektive, kjer ni dejaven samo razum in logično razmišljanje, temveč je to učenje zastavljeno bolj celostno.

Tradicionalna kitajska medicina ima sistem, ki je zasnovan in se prakticira v urjenju tako notranjih kot zunanjih veščin. V urjenju se učimo prepoznavati ta vidik in povezavo med svojim notranjim svetom mikrokozmosa ter makrokozmosom.

Vsak proces se začne v nas samih in se odraža navzven ter obratno - tudi zunanji dejavniki povzročijo reakcijo v naši najgloblji biti. Vadba se opira na teorijo starodavnih taoističnih zakonitosti treh zakladov: telesa - jing, energije - qi in duha oz. miselnosti - shen. Pomembno je, da teh zakonitosti ne obravnavamo ločeno, saj vse tri komponente delujejo kot celota.

H knjigi je priložen DVD z vajami.


9789612883416 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/m/e/medicinski_qigong.jpg 9789612883416
27 EUR 2021-07-28 Zaloga: Na zalogi

Medicinski Qigong

Medicinski Qigong Jumin Chen

Pot do zdravja

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 135 zlatnikov = 1,35 €.
Či trening je čudovito darilo neba, ki nam je bilo dano v tem življenju. Ko vas bo spremljal ta način v življenju, bo v vas več zdravja, hvaležnosti, ljubezni in veselja. Či trening je kot orodje, ki se sme uporabljati, da prepoznamo, razvijamo in nadgradimo svoj življenjski potencial. Prinese nam mir, harmonijo, ravnotežje in splošno dobro počutje.
Cena: 27,00 €

Podrobnosti artikla Medicinski Qigong

ISBN 9789612883416
Leto izdaje 2018
Število strani 115
Dimenzije 16,5 x 24,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Či trening
Avtor Jumin Chen

O avtorju Medicinski Qigong

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).