V vrečki ni artiklov.

Melita Kuhar

Melita Kuhar je po izobrazbi univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka. Mešanica osebnih in poslovnih izkušenj jo je pripeljala do zamisli, da bi ustanovila svojo Svetovalnico, torej nevtralni prostor, kjer lahko posameznikom in parom svetuje na vseh segmentih odnosov. Pri svojem delu s pridom uporablja svoje široko teoretično in akademsko znanje, močno razvito čustveno inteligenco in raznovrstne izkušnje z različnih področij človekovega čustvovanja in počutja. Melita Kuhar raziskuje odnose na vseh ravneh, saj so ravno odnosi neizčrpen vir osebnostnih sprememb in uspešnih razmerij. 

Melita Kuhar

Melita Kuhar se je rodila leta 1968 v Kopru, kjer je obiskovala osnovno in srednjo šolo, srečno preživela puberteto in adolescenco ter se po končani Srednji družboslovni in jezikovni šoli vpisala na ljubljansko univerzo in sicer ekonomsko fakulteto. Za študij ekonomije se je Melita Kuhar odločila zato, ker takrat ni vedela kaj drugega bi sploh študirala. Po obiskovanju dveh letnikov ekonomije je ugotovila, da je ekonomska znanja ne zanimajo in se vpisala v prvi letnik Višje šole za socialno delo, kar se je izkazalo za odlično odločitev. Študij jeMelito Kuhar  izredno zanimal in v rednem roku je diplomirala ter pridobila naziv Diplomirana socialna delavka.

Ker takrat še ni bilo fakultetne stopnje za socialno delo, se je Melita Kuhar vpisala v tretji letnik Pedagoške fakultete, smer socialna pedagogika, kjer je v predvidenem roku tudi diplomirala pri prof.dr. Bojanu Deklevi ter pridobila naziv Univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja oziroma (stari naziv) “profesorica defektologije za motnje vedenja in osebnosti in domske pedagogike”. Sebe lahko opredeli kot ustvarjalnega deloholika, si pa vseeno zna vzeti čas za sebe in svoje bližnje.

Od leta 1994 do 2008 je Melita Kuhar delala v privatnem gospodarskem sektorju in trgovini ter se ukvarjala z mnogo področji, predvsem poslovno komercialne narave: komerciala, uvoz, nabava, prodaja, veleprodaja, vodenje maloprodajnih trgovin, pogajanja s tujimi in domačimi dobavitelji, izbira in ukvarjanje s kadri idr.

Poročena je bila 16 let, hči je rojena 1998, uradno je razvezana od leta 2006.

Mešanica osebnih (ločitev, izzivi osebnostne rasti po razhodu) in poslovnih izkušenj so Melito Kuhar pripeljale do zamisli, da bi ustanovila svojo SVETOVALNICO, torej nevtralni prostor kjer lahko svetuje posameznikom in parom na vseh segmentih odnosov. Pri svojem delu s pridom uporablja svoje široko teoretično in akademsko znanje, močno razvito čustveno inteligenco in raznovrstne izkušnje z različnih področij človekovega čustvovanja in počutja. Melita Kuhar raziskuje odnose na vseh ravneh, saj so ravno odnosi neizčrpen vir osebnostnih sprememb in uspešnih razmerij. Osrednji del svetovanja poteka na področju krepitve in gradnje kvalitetnih partnerskih odnosov, še preden pride do ločitve para, svetuje staršem kako zdravo in sočutno izvajati vzgojo in kako se soočati z vzgojnimi izzivi in odraščanjem otroka, poseben izziv pa ji predstavlja svetovanje posameznikom, ki so se znašli v emocionalnem vakuumu po ločitvi ter kako na novo oblikovati osebnost, se pravi deluje tudi na področju osebnostne rasti

Mešanica osebnih izkušenj, teoretičnih znanj in osebnostna duhovna rast, ki jo Melita Kuhar razvija in krepi, ji pomagajo pri njenem delu svetovalke, kar izvaja znotraj Svetovalnice in v okviru njenega podjetja 3D Karbon d.o.o. . Obenem jo tudi hči skozi njeno odraščanje uči nekaterih enostavnih modrosti, ki smo jih odrasli nekako pozabili ali pa se jih ne zavedamo več.

V letu 2008 je Melita Kuhar opravila program Celostnega obvladovanja stresa (COS) pri Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje. Od leta 2013 naprej je sodelavka portala MED OVER NET in sicer moderira forum "Ločitev, nezvestoba in varanje".

Melita Kuhar imam opravljeno prvo, drugo in tretjo stopnjo Reikija po Usuijevem sistemu naravnega zdravljenja, v drugi polovici leta 2015 pa je dosegla tudi naziv mojstrice. Opravila je tudi delavnico Gamma zdravljenja ustanovitelja Chrisa Waltona, kjer z edinstveno tehniko lahko dosežemo preobrazbo naših nezavednih prepričanj in nastavimo nove, za naše življenje koristne in želene cilje. Dela na sebi neprestano in s tem spoznava, da tudi tako dviga svojo raven zavesti in razvija intuicijo, ki ji pomaga predvsem takrat, ko racio blokira ali zavaja.

Melita Kuhar govori o:

* Kristalnih in indigo otrocih

* Zakonu oz. ločitvi

* Kako ne uničiti svoje otroke

* Nezvestobi

* Odpuščanju

* Navadah srečnih parov

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani