V vrečki ni artiklov.

Mesečevo dete

Mesečevo dete Aleister Crowley

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 114 zlatnikov = 1,14 €.
Napet roman o ljubezni, magiji in človeški usodi v času pred prvo svetovno vojno podrobno opisuje magično vojno dveh okultnih lož (bele in črne). Avtor je bil okultist, jogi, mistik, astrolog, alpinist, šahovski mojster, pesnik, slikar, družbeni kritik in spolni revolucionar, menda pa tudi največji evropski mag vseh časov, zato je dobro poznal temo svoje zgodbe, ki jo je začinil s presenetljivim razpletom in koncem. Svoje nazore in poglede, ki so bili v njegovem času vsaki »zdravi pameti« sila nenavadni in tuji, dandanes pa so nasprotno že močno uveljavljeni in razši...
 
Cena: 22,95 €

Podrobnosti artikla

ISBN 961-6235-94-X
Leto izdaje 2006
Število strani 301
Dimenzije 14,5 x 20,5
Avtor Aleister Crowley
Vezava Ne
Izdal Amalietti & Amalietti
Kategorija Duhovnost v leposlovju

O avtorju

   

Edward Alexander Crowley je bil rojen v Veliki Britaniji leta 1875. Izobraževal se je na collegeu Malvern in Trinity, v Cambridgeu, kjer je svoje ime spremenil v Aleisterja.

Crowley je bil po naravi vseznalec: pesnik, pisec novel, novinar, gornik, raziskovalec, šahist, grafični oblikovalec, eksperimentalist z mamili, zabavljač, ljubimec žensk, jogi, čarovnik, prerok, zgodnji borec za svobodo, aktivist za prenovo človekovih pravic, filozof in umetnik.

Danes je verjetno najbolj znan kot avtor knjig, ki so najbolj od vseh vplivale na okultizem 20. stoletja, ter kot prvi anglež, ki je ustanovil religijo: Telemo, ki je danes priznana kot posebno verovanje po vsem svetu.

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Oglejte si tudi