V vrečki ni artiklov.

Michel Montignac

Michel Montignac je po vsem svetu zaslovel s knjigami o pravilni prehrani in zdravem načinu hujšanja. Z Montignacovo metodo, ki jo je razvil v knjigi Jem, torej hujšam, se je uprl drastičnemu poslabšanju prehranskih navad v razvitem svetu, hkrati pa tudi zablodam klasične dietetike, kamor sodijo predvsem nizkokalorične shujševalne diete. Montignac, ki je po naravi epikurejec in po nagnenju gurman, trdi, da so pravi izbor surovin, tradicionalni, a posodobljeni način priprave jedi ter obred skupnega obroka najboljša obramba pred preveliko telesno težo in najpogostejšimi boleznimi sodobne civilizacije.

Michel Montignac

Michel Montignac je tako kot njegov oče v mladosti trpel zaradi prekomerne telesne teže. Po študiju politologije in specializaciji iz družbenih ved je Michel Montignac postal mednarodni direktor farmacevtske industrije. Konec sedemdesetih let se je odločil, da bo začel raziskovati prehransko področje, da bi premagal lastne težave s težo.

Na podlagi znanstvenih dokumentov, ki so mu na voljo zaradi njegovega dela, je Michel Montignac zasnoval načela izvirne metode za hujšanje in postal prvi, ki je imel idejo o uporabi koncepta glikemičnega indeksa (takrat praktično neznanega) pri izgubi teže.

Najprej je Michel Montignac na sebi preizkusil inovativna prehranska načela in se v manj kot treh mesecih znebil več kot 30 kilogramov. Tako je dokazal, da je mogoče s pravilnimi odločitvami shujšati, ne da bi si pri tem odvzeli kalorije.

Leta 1986 je Michel Montignac napisal svojo prvo knjigo Dine Out and Lose Weight. Ta knjiga je v bistvu namenjena poslovnežem, ki imajo tako kot Michel Montignac sam poklicno obveznost, da pogosto jedo zunaj.

Knjiga je hitro postala prodajna uspešnica v Franciji, kjer je bilo prodanih 550. 000 izvodov. Ta presenetljiv uspeh je spodbudil Michela Montignaca, da je sestavil specializirano znanstveno skupino in se poglobil v svoje znanstvene preiskave.

Konec leta 1987 je Michel Montignac izdal svojo slavno knjigo Eat Your Slim Slim ... and Stay Slim! - laična različica Montignacove metode. Ta knjiga ima tako velik uspeh, da jo prodajajo v številnih državah in je na svojem področju podrla prodajne rekorde z več kot 16 milijoni prodanih izvodov do konca leta 2004.

Michel Montignac, ki je bil kmalu prepoznan kot ugleden raziskovalec na področju prehrane, se je odločil, da se popolnoma posveti svojim znanstvenim prizadevanjem in objavi svojih ugotovitev.

Leta 2010 je Michel Montignac umrl zaradi raka na prostati v starosti 65 let.

Svet je izgubil vizionarja, vendar Montignacova metoda živi naprej. Njegov duh bo za vedno del podjetja, ki ga je ustanovil Nutrimont, ki namerava graditi na svoji inspirativni metodi, da bo ljudem še naprej pomagal ohranjati izgubo teže celo življenje.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani