V vrečki ni artiklov.
Midva - Psihologija romantične ljubezni

Dinamika romantične ljubezni 

Avtor na novo osvetljuje romantično ljubezen, edinstven in najmogočnejši energijski sistem v zahodnjaški psihi – kombinacijo prepričanj, idealov, naravnanosti in pričakovanj, ki bivajo v naši podzavesti in obvladujejo naše reakcije in vedenje, ne da bi se jih zavedali. 

Miti imajo skrivnostno moč, da nas vznemirijo, povzdignejo in povlečejo iz neznatnosti življenja našega ega ter nas prestavijo v kraljestvo čudes, plemenitih dejanj in nezemeljske strasti. Toda mit lahko stori še več: če se mu naučimo prisluhniti, nam ponudi specifične psihološke informacije in nas nauči globokih resnic o psihi. 

Odkritje ljubezni in povezanosti 

Mit o Tristanu in Izoldi prikazuje moškega, razpetega med nasprotujoče si sile, ki se izmenjujejo v moški psihi, kadar ga prevzame vsa radost, strasti in trpljenje romantične ljubezni. 

Živo slika razvoj individualne moške zavesti, ko se Tristan bori za to, da bi premagal svojo moškost in se ovedel svoje ženske strani ter se znal soočiti z ljubeznijo in navezanostjo. 

Vseeno pa je v tem mitu dosti snovi, ki tudi za žensko predstavljajo veliko vrednost in zanimivost. Kajti Tristan razkriva tudi tisto univerzalno dinamiko romantične ljubezni, ki je zna­čilna tako za moške kot za ženske. 

Ko se bo ženska podala na potovanje s Tristanom in Izoldo, bo bolje razumela »Tristana« v svojem življenju in ugotovila, kako lahko iz njega potegne vse najboljše. Hkrati – kar je prav tako pomembno – bo tudi jasnejše videla skrivnostne sile, ki delujejo v njej sami.

 

Robert A. Johnson

Robert A. Johnson je bil ugleden pisec, predavatelj in eden najbolj znanih psihoanalitikov Jungove šole. Njegova dela, med katerimi so mednarodne uspešnice Midva: psihologija romantične ljubezni, Ona: psihologija ženske in On: psihologija moškega, so se dotaknila milijonov ljudi po vsem svetu in veljajo za klasična na področju jungovske psihologije. 

9789612000035 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/9/7/9789612000035.jpg 9789612000035
20 EUR 2020-06-11 Zaloga: Na zalogi

Midva - Psihologija romantične ljubezni

Midva - Psihologija romantične ljubezni Robert A. Johnson

Robert A. Johnson v knjigi Midva: psihologija romantične ljubezni izjemno pretanjeno obravnava razliko med ljubeznijo in zaljubljenostjo. Obenem odkriva poti, ki vodijo do iskreno ljubečega in zavezujočega odnosa.
Cena: 20,00 €

Podrobnosti artikla Midva - Psihologija romantične ljubezni

ISBN 9789612000035
Leto izdaje 2012
Število strani 229
Dimenzije 23,5 x 16,5
Vezava Trda vezava
Izdal Ganeš
Avtor Robert A. Johnson

O avtorju Midva - Psihologija romantične ljubezni

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).