V vrečki ni artiklov.

Milivoj Jovančević

Prof. dr. Milivoj Jovančević je sodeloval v programih zagotavljanja psihosocialne pomoči hrvaškemu psihiatričnemu društvu za begunce Republike Hrvaške in Bosne in Hercegovine v sodelovanju z UNHCR, Save the Children of Sweden in francosko humanitarno organizacijo Partage in je vodja specializiranega programa za pomoč materam in dojenčkom. Zanima ga predvsem področje organizacije otroškega primarnega zdravstvenega varstva in preventivni programi na področju duševnega zdravja dojenčkov.

 

Milivoj Jovančević

Prof. dr. Milivoj Jovančević se je rodil leta 1956 v Sarajevu. Leta 1980 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Zagrebu. Od leta 1981 do 1986 je delal v DZ Trešnjevka. Specialistični izpit je Milivoj Jovančević  opravil leta 1991. Od leta 1993 je zaposlen v Zdravstvenem domu Trešnjevka. Milivoj Jovančević  je magistriral leta 1985, leta 2003 pa doktoriral. Leta 2004 pa je Milivoj Jovančević prejel naziv primarij. Končal je podiplomski študij onkologije, citologije in klinične pediatrije. Milivoj Jovančević se izobražuje na področju duševnega zdravja (Balintovo izobraževanje, Družinski center Skandinavskega inštituta Kempler).

Od leta 1993 do leta 2002 je Milivoj Jovančević sodeloval v programih zagotavljanja psihosocialne pomoči hrvaškemu psihiatričnemu društvu za begunce Republike Hrvaške in Bosne in Hercegovine v sodelovanju z UNHCR, Save the Children of Sweden in francosko humanitarno organizacijo Partage. Prav tako je Milivoj Jovančević vodja specializiranega programa za pomoč materam in dojenčkom.

Leta 2004 je Milivoj Jovančević doktoriral o vplivu vojne na rast in razvoj dojenčkov. Milivoj Jovančević je imel predavanja v Chicagu, Stockholmu, Salzburgu in Frankfurtu. Objavil je približno osemdeset znanstvenih in strokovnih člankov, objavljenih v domačih in tujih strokovnih revijah.

Milivoj Jovančević  je objavil knjigo Prva leta: Zakaj so pomembna?, prav tako je eden od avtorjev učbenika Dječja i adolescentna psihijatrija  in soavtor učbenika Pružanje pomoći obiteljima s malom djecom u kriznim situacijama. Od leta 2004 do leta 2008 je bil Milivoj Jovančević  predsednik hrvaškega društva za preventivno in socialno pediatrijo. Zanima ga predvsem področje organizacije otroškega primarnega zdravstvenega varstva in preventivni programi na področju duševnega zdravja dojenčkov.

Od leta 2005 Milivoj Jovančević vodi delovno skupino za pediatrično prakso Mednarodnega združenja za socialno pediatrijo in otroško zdravje - ISSOP (www.issop.org) in je član upravnega odbora te družbe od leta 2010.

Od leta 2006 je strokovni sodelavec v Unicefovem programu "Top 3 so najpomembnejši". Istega leta je Milivoj Jovančević začel delati na Oddelku za izobraževalne študije na Učiteljski fakulteti Univerze v Zagrebu kot predavatelj pri predmetu Zdravstveno varstvo in varstvo predšolskih otrok. Poučuje tudi na Medicinski fakulteti Univerze v Zagrebu in na Filozofski fakulteti Univerze v Zagrebu. 

Od leta 2011 je Milivoj Jovančević vodja predmeta Fizična travma pri otrocih v okviru interdisciplinarnega specialističnega podiplomskega študija "Otrokove pravice" na Pravni fakulteti Univerze v Zagrebu. Je predsednik nevladne organizacije "Otroški zdravstveni center" (www.djecji-centar.com), v okviru katere se izvajajo programi zdravstvene vzgoje in primarne preventive za predšolske otroke.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani