Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Minimalizem

Na zalogi
SKU
978-961-707-9036
Dodaj v primerjavo
Cena 21,90 €

Knjiga Minimalizem avtorice Erice Layne vam bo pomagala odkriti, kako vtkati minimalistično mentaliteto kot rdečo nit v vse vidike svojega življenja ter svoj dom, poklic, odnose, družino in denar odslej motriti z drugačnimi očmi. Naj se vam vrata doma, pisarne in odnosov na stežaj odprejo minimalizmu. 

Dodaj na seznam želja

Minimalizem

Avtorica vas bo s preprostimi vajami korak za korakom vodila po poti, ki vodi do cilja: minimalizma, in vas naučila, kako se prenehati oklepati tako ljudi kot predmetov. Knjiga vsebuje številne preproste strategije in praktična filozofska premišljevanja, ki vam bodo pomagala odstraniti nepotrebne motilce in stres iz svojega življenja. Minimalizem je prepotreben vodnik za vse, ki se želite svojo fizično, mentalno in čustveno navlako enkrat za vselej vreči na smetišče svoje zgodovine.

Nenazadnje se avtorica pri razmišljanju o minimalizmu ne omeji na klasično definicijo, ki vključuje odstranjevanje nepotrebne navlake iz svojega doma, ampak bralca spodbudi k razmišljanju, kako minimalistične strategije uporabiti tudi na svojem delovnem mestu, v družinskem življenju, osebnih in družinskih financah ter nenazadnje odnosih.

Kot pravi, minimalizem ni samo način obnašanja in razmišljanja, ampak identiteta, h kateri stremimo, in ki nas spodbuja v smeri življenja v skladu s svojimi ključnimi vrednotami in vizijo, ki naj nas vodijo v življenju. Že v drugem poglavju vas naprosi k premišljevanju o treh ključnih vrednotah za posamezna področja življenja, iz katerih izhaja vaše drevo življenja, nato pa v vsakem poglavju še ločeno glede na obravnavano področje.

Če želimo zaživeti, kot si želimo, potem ni dovolj, da iz svoje garderobne omare odstranimo oblačila, ki nam ne služijo več, in iz kuhinje odstranimo ves pribor in posodo, ki jih uporabljamo samo dvakrat na leto, ko pridejo k nam obiski, sicer pa se na njih nabira prah, ampak je pomembno tudi, s kom in kako se družimo, kako si znamo razdeliti gospodinjska opravila v družini in si znati najti čas tako zase kot za svoje najbližje, da si poiščemo delo, ki je v skladu z našim življenjskim nazorom, in da nenazadnje tudi ravnamo kot odgovorni potrošniki, ki ne trošijo denarja vsakič, ko bi se morali v resnici soočiti s svojimi čustvi, a je dopamin, ki ga sproži nakupovanje, v tistem trenutku videti bolj mamljiva kratkoročna rešitev, zaradi katere pa trpijo naše finance.

Avtorica prinaša tudi uvide o tem, kako gospodariti s svojim časom, da ga ne bomo po nepotrebnem zapravljali za nepomembne stvari, ampak se bomo raje družili s svojimi najbližjimi in skrbeli za svoje dobro počutje. Zaživimo v skladu s seboj in se raje posvetimo ljudem kot stvarem.

Splača se.

V knjigi je govora o:

- minimalistični filozofiji: preberite si kratke orise načel minimalizma, ki vam bodo pomagala ugotoviti, kako jih prikrojiti svojemu življenjskemu slogu;

- minimalističnem življenjskem slogu: ugotovite, kako uporabljati minimalistična načela pri trošenju denarja, oblačilih, prostočasnih dejavnostih, službenih obveznostih in še marsikje drugje;

- življenjskih rešitvah: spoznajte, kako pametno trošiti energijo in čas, kako odkljukati sezname opravil ter kako se lotevati težav.

Zaživite preprosteje. Zaživite bolje. Zaživite minimalistično.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-707-9036
Leto izdaje 2019
Število strani 165
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Erica Layne
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Minimalizem
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Minimalizem

Cena 21,90 €