V vrečki ni artiklov.
Minimalizem

Minimalizem

Avtorica vas bo s preprostimi vajami korak za korakom vodila po poti, ki vodi do cilja: minimalizma, in vas naučila, kako se prenehati oklepati tako ljudi kot predmetov. Knjiga vsebuje številne preproste strategije in praktična filozofska premišljevanja, ki vam bodo pomagala odstraniti nepotrebne motilce in stres iz svojega življenja. Minimalizem je prepotreben vodnik za vse, ki se želite svojo fizično, mentalno in čustveno navlako enkrat za vselej vreči na smetišče svoje zgodovine.

Nenazadnje se avtorica pri razmišljanju o minimalizmu ne omeji na klasično definicijo, ki vključuje odstranjevanje nepotrebne navlake iz svojega doma, ampak bralca spodbudi k razmišljanju, kako minimalistične strategije uporabiti tudi na svojem delovnem mestu, v družinskem življenju, osebnih in družinskih financah ter nenazadnje odnosih.

Kot pravi, minimalizem ni samo način obnašanja in razmišljanja, ampak identiteta, h kateri stremimo, in ki nas spodbuja v smeri življenja v skladu s svojimi ključnimi vrednotami in vizijo, ki naj nas vodijo v življenju. Že v drugem poglavju vas naprosi k premišljevanju o treh ključnih vrednotah za posamezna področja življenja, iz katerih izhaja vaše drevo življenja, nato pa v vsakem poglavju še ločeno glede na obravnavano področje.

Če želimo zaživeti, kot si želimo, potem ni dovolj, da iz svoje garderobne omare odstranimo oblačila, ki nam ne služijo več, in iz kuhinje odstranimo ves pribor in posodo, ki jih uporabljamo samo dvakrat na leto, ko pridejo k nam obiski, sicer pa se na njih nabira prah, ampak je pomembno tudi, s kom in kako se družimo, kako si znamo razdeliti gospodinjska opravila v družini in si znati najti čas tako zase kot za svoje najbližje, da si poiščemo delo, ki je v skladu z našim življenjskim nazorom, in da nenazadnje tudi ravnamo kot odgovorni potrošniki, ki ne trošijo denarja vsakič, ko bi se morali v resnici soočiti s svojimi čustvi, a je dopamin, ki ga sproži nakupovanje, v tistem trenutku videti bolj mamljiva kratkoročna rešitev, zaradi katere pa trpijo naše finance.

Avtorica prinaša tudi uvide o tem, kako gospodariti s svojim časom, da ga ne bomo po nepotrebnem zapravljali za nepomembne stvari, ampak se bomo raje družili s svojimi najbližjimi in skrbeli za svoje dobro počutje. Zaživimo v skladu s seboj in se raje posvetimo ljudem kot stvarem.

Splača se.

V knjigi je govora o:

- minimalistični filozofiji: preberite si kratke orise načel minimalizma, ki vam bodo pomagala ugotoviti, kako jih prikrojiti svojemu življenjskemu slogu;

- minimalističnem življenjskem slogu: ugotovite, kako uporabljati minimalistična načela pri trošenju denarja, oblačilih, prostočasnih dejavnostih, službenih obveznostih in še marsikje drugje;

- življenjskih rešitvah: spoznajte, kako pametno trošiti energijo in čas, kako odkljukati sezname opravil ter kako se lotevati težav.

Zaživite preprosteje. Zaživite bolje. Zaživite minimalistično.

978-961-707-9036 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/m/i/minimalizem_1.jpg 978-961-707-9036
8.76 EUR 2021-08-05 Zaloga: Na zalogi
-60%

Minimalizem

Minimalizem Erica Layne

Minimalistične strategije, s katerimi se boste znebili navlake v svojem življenju in v njem naredili prostor za radost

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 61 zlatnikov = 0,61 €.
Knjiga Minimalizem avtorice Erice Layne vam bo pomagala odkriti, kako vtkati minimalistično mentaliteto kot rdečo nit v vse vidike svojega življenja ter svoj dom, poklic, odnose, družino in denar odslej motriti z drugačnimi očmi. Naj se vam vrata doma, pisarne in odnosov na stežaj odprejo minimalizmu. 

Vroča cena: 8,76 €

Prihranek: 13,14 € (60%)

Redna cena: 21,90 €

Podrobnosti artikla Minimalizem

ISBN 978-961-707-9036
Leto izdaje 2019
Število strani 165
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Erica Layne

O avtorju Minimalizem

Erica Layne

Erica Layne


Erica Layne je mati treh otrok, ki je vedno na lovu za sončnimi zahodu, in ustanoviteljica skupnosti žensk, ki življenje zajemajo z žlico zavestnega delovanja, The Life On Purpose (Namerno življenje).

S svojo spletno stranjo EricaLayne.co vsak dan nagovori več tisoč žensk, katerim pomaga potegniti črto čez goro obveznosti in izčrpanost ter jim pomaga tlakovati pot do osredotočenosti in spokoja. Z možem in otroki se je ustalila ob zalivu San Francisco.

Več o Erica Layne

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(5)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Petra

Objavljeno 25.03.2021

Ta knjiga je nekoliko drugačna od večine drugih

Ta knjiga je nekoliko drugačna od večine drugih minimalističnih knjig. Avtorica vam ne pove le, kako se znebiti "stvari", ampak vas popelje skozi prizadevanja, ki so potrebna, da razbijete svoje srce in um.

Nina

Objavljeno 20.03.2020

Super knjiga za spraviti svoje življenje v red

Super knjiga za spraviti svoje življenje v red

Rebeka

Objavljeno 26.02.2020

Minimalizem je bistvo življenja - tako v zunanjem,

Minimalizem je bistvo življenja - tako v zunanjem, svetu kot v našem notranjem.

Sandi

Objavljeno 31.01.2020

Že tako ne maram kaosa v svojem življenju, s to

Že tako ne maram kaosa v svojem življenju, s to knjigo sem si svoje življenje samo še bolj uredil.

Lili

Objavljeno 20.01.2020

Sicer sem na polovici knjige, ampak mi je zelo

Sicer sem na polovici knjige, ampak mi je zelo všeč. Daje nam vpogled, da ne potrebujemo ogromno stvari, da bi se počutili bolje. Bolje manj in te kvalitetne oz. da nam nekaj pomenijo. Lili

Minimalizem

Erica Layne

Vroča cena: 8,76 €

Prihranek: 13,14 € (60%)

Redna cena: 21,90 €

Minimalizem

Oglejte si tudi