V vrečki ni artiklov.

Minka Gantar

Minka Gantar je svetovalka za zdravo prehrano, piše strokovne prispevke na temo zdravega prehranjevanja in hujšanja ter je avtorica knjig Ko imajo hormoni žur in Ko ima življenje žur. Pri pisanju knjig je združila mnoga znanja s področja zdrave prehrane in osebne rasti.

Minka Gantar

Minka Gantar je odraščala na kmetiji v Selški dolini, kjer so vso hrano pridelali sami. Njeni prvi spomini sežejo v čas, ko so imeli še konja, sejali so žito, mama je enkrat na teden  v krušni peči pekla domač kruh. 

Vendar ima vsaka družina najšibkejši člen in pri njeni družini je to sladkorna bolezen. Njena mama in njena teta sta zboleli za to tiho boleznijo že pri tridesetih letih, njen ded je imel sladkorno bolezen, prav tako praded.  Sladkorna bolezen je povezana z delovanjem hormona inzulina. Tudi pri Minki Gantar se je sprožilo pridobivanje teže in neustavljiva lakota že v dobi odraščanja. Konec osnovne šole je imela 15 kilogramov preveč. Potem se je odločila, da bo shujšala na »princip manj žri«. Minka Gantar zase pravi, da v tistem obdobju življenja ni sprejemala energije življenja. Pogosto je bila bolna, imela je slabo kri, vrtoglavice, špikanje pri srcu… 

Sedaj Minka Gantar ve, da je njeno telo samo hotelo povedati, da je hranilno podhranjena, da ji manjka ključnih vitaminov in mineralov. 

Naslednjič se ji je sprožil hormonski koktajl med nosečnostmi. Prva, druga in tretja nosečnost – vsakič je bilo enako – neustavljiva lakota, pridobivanje kilogramov, hujšanje po porodu… 

Sedaj so njena tri dekleta že velika. Minka Gantar pravi, da je biti mama nekaj najlepšega, kar se človeku zgodi v življenju. Delo si je organizirala tako, da dela od doma, vsak dan kuha kosilo in pravi, da je najbolj pomembno prav to, kakšno energijo zamešamo v obrok. Če je gospodinja jezna, bodo vso to jezo zaužili vsi člani družine; zato je pomembno, da kuhamo z ljubeznijo. Ker pa se večini ljudi mudi, je Minka Gantar v knjigi Ko imajo hormoni žur pripravila okusne recepte, ki so pripravljeni v manj kot pol ure, so zdravi in pomagajo pri energiji telesa in pri hujšanju. Dodani so odlični recepti za zdrave sladice, ki tudi pripomorejo k hujšanju. Te sladice so sestavljene iz temne čokolade, oreščkov ter mogoče jajc – odvisno od recepta. Take sladice vsebujejo beljakovine, vitamine in minerale. Pomanjkanje hranil vedno privede do bolezni. 

Minka Gantar pomaga ljudem, da začnejo na sebe gledati drugače, da se spremeni njihova samopodoba, da se začnejo sprejemati. Vse to je opisala v knjigi Ko imajo hormoni žur. Zajela je ne samo prehrano, tudi odnos med mislimi in čustvi ter z energijo, ki je v nas in okrog nas. 

Prav zato je Minka Gantar napisala karte Prehod v novo dobo. Ljudem pomagajo pri bolj pozitivnem mišljenju. Karta 77 je povezana s sprejemanjem sebe in drugih. »Osvobajam se vseh sodb. Z ljubeznijo pomagam ljudem, ki so pomoči potrebni. Med nami teče brezpogojna ljubezen. Z ljubeznijo skrbim tudi zase. Taka kot sem, sem vredna ljubezni.« 

Pot je Minko Gantar vodila od hrane, do razstrupljanja misli, reprogramiranja podzavesti ter nazadnje do znanja o energijskem telesu – avri. Vse je energija, med ljudmi teče energija, čeprav je nevidna. In prav energijsko telo se lahko okuži, avra postane umazana in tam, kjer je v energijskem polju primanjkljaj, nastane na fizičnem telesu posledica.  Ta posledica se lahko občuti kot pomanjkanje energije, utrujenost ali pa celo kot bolezen. In da se pozdravi fizično telo, je pametno poiskati način kako očistiti energijsko telo. Vse to Minka Gantar uči na raznih delavnicah in seminarjih, piše v knjigah in ljudem svetuje na osebnih svetovanjih.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani