Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Mir s Seneko

Na zalogi
SKU
9789616943925
Dodaj v primerjavo
Cena 19,00 €

Avtor: Jana Capri in Charan Díaz

 

Knjiga je napisana v obliki 79 vprašanj, ki izvirajo iz tesnobe, in odgovorov, obarvanih s filozofsko stoičnostjo, v katerih Seneka poglablja in širi stališče, ki je vir tesnobe, in ga relativizira.


Iz knjige:

"Nikar si ne delaj  svojega trpljenja še sam hujšega in ne toži preveč. Raje se spodbujaj in si reci: “To ni nič ali vsaj nič pomembnega; vzdržimo! Saj bo kmalu minilo!” Če boš tako mislil, si ga boš olajšal."

"Nihče ne more srečno živeti, kdor gleda samo nase in obrača vse v svoj prid: za drugega moraš živeti, če hočeš živeti zase."

"Če prijateljuješ s seboj, ne boš nikoli sam. Hekaton je rekel, da se je veliko naučil, ko je postal prijatelj samemu sebi. In to je prvi korak, da postaneš dober prijatelj drugim."


Charan Díaz Arquillo je psiholog z več kot 17-izkušnjami v psihoterapiji, osebnostni rasti, edukativni in organizacijski psihologiji. Diplomiral je iz humanistične in integrativne psihoterapije, čuječnosti ter klinične hipnoze na Univerzi v Barceloni in je avtor ter soavtor več knjig. Blizu so mu hinduistična in grška filozofija, vzhodnjaške zgodbe in mitologija.

Jana Capri je diplomirala iz prevajanja na Karlovi univerzi v Pragi, govori pet jezikov in vodi tečaje nevrolingvističnega programiranja. Študirala je tudi psihološko astrologijo in kreativno pisanje, je soavtorica štirih knjig in blogerka.  Zanimata jo psihosomatika in osebnostna rast. Rada bere in piše knjige, ki pomagajo k boljšemu občutku o sebi. Živi v Barceloni.

Dodaj na seznam želja
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616943925
Leto izdaje 2022
Število strani 160
Dimenzije 144 x 220 x 12
Vezava Mehka
Izdal Primus - Okaši
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Mir s Seneko
Vaša ocena
Back to Top

Mir s Seneko

Cena 19,00 €