V vrečki ni artiklov.
Mišo frajer, Janko hajer - Zgodbe iz Titovega Velenja

»Veš, da sem ta zaresnega Miša Kovača celo enkrat od blizu videla,« se je že takrat tudi pohvalila. »Glavo dam, da je bil on,« je zagotavljala. »Prišel je v hotelu Palace v Opatiji na balkon in je otepal brisačo,« je pojasnila. »Vrglo me je kar malo na rit, saj sem bila prperičana, da je vsaj za pol metra višji, » se je zahihitala. »A vseeno mi je bil lep,« je nato čez čas spet resna dodala. »Zelo, zelo lep ...«
Nova Lainščkova ljubezenska zgodba je časovno umeščena v čas Titovega Velenja in prikazuje usodo rudarja, ki mu je podobnost s popularnim pevcem Mišem Kovačem povsem spremenila življenje. Rudar Janko, ki ob fizični podobnosti z zvezdnikom in idolom, odkrije tudi svojo glasbeno nadarjenost, se namreč kmalu znajde v svetu, ki mu ni dorasel, razkrijejo pa se mu tudi nepričakovana dejstva iz preteklosti. 
Ljubezenska zgodba Mišo frajer, Janko hajer bo sicer še pred koncem leta doživela tudi gledališko priredbo. Gledališče v Velenju jo je namreč uvrstilo na svoj repertoar kot monodramo v izvedbi igralca Karla Čretnika in režiji Petra Boštjančiča. Premiera bo 14. Novembra 2013 v muzejskih prostorih Premogovnika Velenje.

9789612550615 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/u/n/untitled_3_2_7.jpg 9789612550615
10 EUR 2020-09-25 Zaloga: Na zalogi

Mišo frajer, Janko hajer - Zgodbe iz Titovega Velenja

Mišo frajer, Janko hajer - Zgodbe iz Titovega Velenja Feri Lainšček

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 50 zlatnikov = 0,50 €.
»Veš, da sem ta zaresnega Miša Kovača celo enkrat od blizu videla,« se je že takrat tudi pohvalila. »Glavo dam, da je bil on,« je zagotavljala. »Prišel je v hotelu Palace v Opatiji na balkon in je otepal brisačo,« je pojasnila. »Vrglo me je kar malo na rit, saj sem bila prperičana, da je vsaj za pol metra višji, » se je zahihitala. »A vseeno mi je bil lep,« je nato čez čas spet resna dodala. »Zelo, zelo lep ...«Nova Lainščkova ljubezenska zgodba je časovno umeščena v čas ...
Cena: 10,00 €

Podrobnosti artikla Mišo frajer, Janko hajer - Zgodbe iz Titovega Velenja

ISBN 9789612550615
Leto izdaje 2013
Število strani 79
Dimenzije 12,0 x 16,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Franc - Franc
Avtor Feri Lainšček

O avtorju Mišo frajer, Janko hajer - Zgodbe iz Titovega Velenja

Feri Lainšček

Feri Lainšček

Pisatelj Franc Lainšček nastopa v javnosti z imenom Feri Lainšček. Njegova bibliografija obsega že več kot 100 knjižnih enot, napisal je 16 romanov, po štirih pa so posneti celovečerni igrani filmi. 

  • Po romanu Namesto koga roža cveti je posnet film Halgato in TV nadaljevanka v treh delih Halgato. 
  • Po romanu Ki jo je megla prinesla je posnet film Mokuš. 
  • Po romanu Vankoštanc je nastal film Traktor, ljubezen in rock ´n´ rol 
  • Po romanu Petelinji zajtrk je posnet film z enakim naslovom. 


Za svoja dela je prejel številne prestižne nagrade, med njimi nagrado Prešernovega sklada, nagrado Kresnik za najboljši slovenski roman in nagrado Večernica za najboljše slovensko mladinsko delo. 
Njegovi romani so prevedeni v angleščino, nemščino, madžarščino, hrvaščino in češčino. Je tudi pisec besedil za številne jazz, pop in rock skupine. 

Več o Feri Lainšček

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).