Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Moč branja

Na zalogi
SKU
978-961-6954-87-7
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Knjiga Moč branja prinaša zgodovinski pregled kulture, pomena in vpliva branja ter njegovo spreminjanje od antičnih časov do digitalnih medijev.

Dodaj na seznam želja

Kompaktno pisano delo celovito zajame zgodovino branja in izpostavi tisto njegovo značilnost, ki je po avtorjevem mnenju ključna – med prebiranjem kakovostne literature se človek kultivira. Zato branje ne bo izumrlo.

Furedi, sicer sociolog in filozof, v knjigi Moč branja večplastno analizira različne tipe bralcev in branja ter vseskozi primerja različna mnenja o branju skozi zgodovino. Argumentirano in s konkretnimi primeri pojas­njuje moč in pomen branja v različnih obdobjih vse do danes, ko se vnovič razpravlja o dejavnikih, ki vplivajo na vse bolj klavrno podobo branja in na upadajoč pomen bralne kulture.

Moč branja

Kljub tehnološkemu napredku in internetni dobi je branje knjig nekaj, kar po Furedijevem mnenju ohranja svoj kulturni in družbeni pomen. Avtor nam z izvirno knjigo o kulturi branja ponudi drugačno videnje pomena branja – ideja o izumiranju branja je po njegovem mnenju enostranska in nepopolna, saj je ravno branje že od starega veka naprej ključnega pomena za človekov razvoj.

Furedi v knjigi Moč branja elegantno pokaže, da je branje komunikacijsko orodje, s pomočjo katerega poteka ključni proces človekove socializacije. Zato ima izvorni in konstitutivni pomen za širši kulturni, ekonomski in politični napredek človeštva.


»Moč branja energično nasprotuje vsem, ki napovedujejo smrt branju in literarnemu ustvarjanju. Prepričljiv in razkošen zgodovinski pregled ter elegantno slavljenje literature in njene moči pri kultiviranju človekovega uma.« – Profesor Duncan Wu

»Moč branja je celovita in eruditska študija ter ljubezenska oda pismenosti.«
– revija Prospect

 

FRANK FUREDI (1947), po rodu Madžar, je doktoriral na londonski univerzi in je že vrsto let profesor sociologije na angleški univerzi Kent v Canterburyju. Do sedaj je napisal že vrsto odmevnih knjižnih del, kot so Paranoidno starševstvo (2001), Terapevtska kultura (2003), Politika strahu (2005) in Zapravljeno: zakaj šola ne izobražuje več (2009, sl. prevod 2016). V svojih delih se poglobljeno ukvarja s pojmom strahu in širšim pomenom znanja v človeški družbi, s pomenom človekove humanistične izobrazbe in s pomembnostjo njenega poučevanja. Furedijevo delo Moč branja predstavlja kritičen pogled na spremembe bralne kulture skozi zgodovino vse do 21. stoletja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6954-87-7
Leto izdaje 2017
Število strani 319
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Frank Furedi
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Moč branja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Moč branja

Cena 24,90 €